Vali Ayhan’dan bayram öncesi açıklama

.

GÜNCEL 20.04.2023 12:43:00 1121 0
Vali Ayhan’dan bayram öncesi açıklama

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Ramazan Bayramı sürecinde uygulanacak tedbirler ile ilgili Urfanatik Gazete'sine açıklamalarda bulundu.


-+

İçişleri Bakanlığı  ramazan bayramı sürecinde alınacak tedbirler ile ilgili 81 il Valiliğine genelge gönderdi. Genelge kapsamında Şanlıurfa’da 10 binin üzerinde asker ve polis sahada görev alacak.

 
 Vali ayhan, 3 günlük  BAYRAM süresi boyunca alınacak tedbirlerle ilgili Urfanatik Gazetesine açıklamalarda bulundu.


Vali Ayhan, bayramda personel sayısının 3 bine yakın olacağını belirterek, “Ekip sayılarımız, personel sayılarımız sadece bayrama özel olarak 3 bine yakın askerimiz ve polisimiz görev yapacak. Trafik yoğunluğunun çok olduğu bölgelerde özel tedbirlerimiz var havadan denetim yapılacak, vatandaşların uzun yolculuk yapanlar uyarılacak. Her dönemde aldığımız tedbirlerin daha fazlasını bu dönemde de almış olacağız hem seçim olması nedeniyle de hareketlilik olacak.’’dedi.

‘’DEPREM VE SEL BERABERİNDE BURUK SEVİNCİ DE GETİRİYOR’’


Şanlıurfa ‘da yaşanan deprem ve sel nedeniyle ister istemez buruk sevinci de beraberinde getiriyor diyen Vali Ayhan,’’Bu süreçte de gerekli güvenlik tedbirlerini almakla birlikte bu bayramın ruh ayetine, atmosferine uygun bir şekilde de gerek sevgi evlerimize, çocuk evlerimize, huzur evlerimizde olsun devletimizin bir eli, şefkati bu çocuklarımızın başında olan gruplarda o heyecanı yaşatıyoruz. Otuz gün oruç tutmanın hazzını, huzurunu da bayrama da zirvede taşımış olacağız bu bayramda şehit aileleri, gazilerimizi, selzedelerimizi, depremzedelerimizi de unutmadık ailelerimizde unutmayacağız tüm vatandaşlarımızın da aynı duygularda olmasını özellikle istiyoruz’’ dedi.

‘’BAYRAM SONRASI YOĞUNLUK BEKLİYORUZ’’

Bayram nedeniyle cıvıl cıvıl bir hareketlilik var diyen Şanlıurfa Valisi Ayhan, ‘’Hem deprem hem sel ister istemez bu bölgeyi etkiledi, yaralarımızı sardık, hızlı bir şekilde de normalleştik. Gördüğünüz gibi biz turizm alanındayız. Vatandaşlar şu an cıvıl cıvıl yoğun bir bayram hareketlilik var. Turizm merkezi noktasından Göbekli tepe gibi birçok yeri açtık ve bayram sonrası yoğunluk bekliyoruz. Şu an açamadığımız sadece Arkeoloji Şanlıurfa Müzesi var, en kısa zamanda teknik arızaları giderilmeye çalışılıyor. En kısa zamanda orayı da açmış olacağız. Balıklı Göl olsun, Göbekli tepe olsun İbadet ve inanç merkezi olsun, Urfa kalesi olsun hepsi hazır açılmış vaziyette. Vatandaşların bayramdan Urfa’ya gelip temiz havayı almasını bu açık hava müzesi olan şehrimizi ziyaret etmesini istiyoruz. ‘’dedi. 
 


Anahtar Kelimeler: Ayhan’ bayram öncesi açıklama