VALİ ERİN, BARIŞ GÜVERCİNLERİNİ UÇURDU

Vali Erin'in girişimleriyle düzenlenen barış yemeğiyle mevcut Belediye Başkanı Feyyaz Soylu ile eski Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın aileleri arasında yaşanan husumet barışla sonuçlandı.

YEREL 13.12.2021 14:58:00 1507 0
VALİ ERİN, BARIŞ GÜVERCİNLERİNİ UÇURDU

Olay, geçtiğimiz 29 Temmuz günü yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 18 yaş altındayken ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığı gerekçesiyle Aralık 2019'da görevden alınan eski belediye Başkanı Abdullah Aksak'ın yakınları ile meclis üyelerinin seçimiyle yerine geçen Belediye Başkanı Feyyaz Soylu'nun yakınları, belediye hizmet binası içerisinde ve sonrasında ise sokakta kavga etti. Kavgada başına aldığı sopa darbeleriyle yaralanan eski Belediye Başkanı Abdullah Aksak'ın amcasının oğlu Enver Aksak yaralandı. Şanlıurfa merkezdeki özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Aksak, hayatını kaybetmişti.

Soylu ve Aksak ailelerinin barıştı

Kavga sonrası iki aile arasında başlayan husumetin son bulması AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar ve bazı kanaat önderleri ile görüştü. Her iki ailenin fertleri ile bir araya gelen kanaat önderleri, Soylu ve Aksak ailesini barış için ikna etti. Soylu ve Aksak aileleri, Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen barış yemeğiyle aralarında yaşanan husumeti sonlandırdı. Programda Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın yaptığı duanın ardından Aksak ve Soylu aileleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini ettiler.

 

Barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri, Halil Özşavlı, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Akyürek, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek Ak Parti Teşkilat koordinatörü Abdülkadir Kirli ve Mardin ve Şanlıurfa'nın bazı kanaat önderleri ve iki ailenin yakınları katıldı.

Barış için aylarca ikna çalışmaları yürüten ve son olarak yaklaşık döt buçuk saatlik ikna çabasından sonra kendilerini kırmayarak barışan iki aile üyelerine teşekkür eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise bölgede huzurun ve kardeşliğin daim olması temennisinde bulundu.

2000 kişinin katıldığı barış yemeğinde, konuşmaların ardından dua edilerek, barış yemeği yendi.

 

Haber : Musa KILINÇ


Anahtar Kelimeler: BARIŞ GÜVERCİNLERİNİ UÇURDU