Vali Erin, sesi titreyerek açıkladı: 18 günde 70 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa’da aşı seferberliği için milletvekilleri, belediye başkanları ve sağlık kurumu yöneticileri ile ortak canlı yayında Ağustos ayı içerisinde 70 kişinin covid-19'dan hayatını kaybettiğini açıkladı.

YEREL 19.08.2021 09:27:00 1090 0
Vali Erin, sesi titreyerek açıkladı: 18 günde 70 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin “Pandemide Yeni Dönem ve Aşı Çalışmaları” temasıyla 3 yerel TV'nin ortak canlı yayınına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Kamu Hastaneleri Başkanı Faruk Günak ve Halk Sağlığı Başkanı Abdullah Solmaz katıldı.

ŞANLIURFA’DA VAKA VE CAN KAYIPLARI ARTIYOR
Vali Erin yaptığı açıklamada koronavirüs süreciyle ilgili ülke genelinde vaka tablosunda yükseliş yaşanmaya devam ederken, Normalleşme sürecinin başladığı tarihten itibaren Şanlıurfa'da hızla yükseldiği ve can kayıplarının yaşanmaya başladığı vurgulandı.

ONURUMA DOKUNUYOR
Vali Erin, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tablo karşısında Şanlıurfa verileri için "Benim onuruma dokunuyor" diyerek Yakaladığınıza aşı yapın diyecek noktaya geldik. Vatandaş kendisi toplumsal bir yasak ve bilinç oluştursun" dedi.

AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE 70 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 Şanlıurfa’da vaka ve vefat sayılarında artış olduğunu vurgulayan Vali Erin ‘Ağustos ayının ortasında olmamıza rağmen bu ayın vefat sayısı bir önceki ayın toplam vefat sayısından daha fazladır. Temmuz ayı içerisinde toplam 34 vefat gerçekleşmiş iken Ağustos ayı içerisinde 70 vefat gerçekleşmiştir’’ dedi.

AŞILAMADA EN BAŞARILI İLÇE KARAKÖPRÜ
Şanlıurfa’da bir gün içerisinde 17 bin kişinin aşılandığını açıklayan Vali Erin aşılama oranlarının en yüksek olduğu ilçeleri de açıkladı. Buna göre aşılamada en yüksek ilçe Karaköprü yüzde 58,6 ile ilk sırada yer alırken Karaköprü'yü Birecik ilçesi takip etti. Yüzde 40'ın üzerindeki aşılama yapılan ilçeler ise Haliliye, Hilvan ve Bozova oldu.

Haber Musa KILINÇ