Vali Erin’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı:

İnsanlık, Kadın ve Erkekten Oluşan Bütünlüktür

GÜNCEL 8.03.2021 11:02:00 1422 0
Vali Erin’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik bilinç oluşturma adına kutlanan bu günün, toplumun hâlâ kanayan bir yarası olan şiddetin önlenmesine vesile olmasını diledi.

İnsanlığın, kadın ve erkekten oluşan bir bütünlük olduğunu belirten Vali Erin, mesajında şunları dile getirdi, “İnsan, her canlı gibi çift olarak yaratılmış, insan denen bütünün bir yarısını kadın diğer yarısını erkek oluşturmuştur. Böyle bir gerçeklik apaçık ortada olmasına rağmen, hiçbir medeni ahlaka sığmayan ilkel tutumlarla kadını ayrı bir sınıf olarak görmek, insan olma erdeminden uzak bir anlayışın tezahüründen başka bir şey değildir.

Cinsiyete dayalı ekonomik ve sosyal ayrımcılık, şiddet, yoksulluk, emek sömürüsü, duygu istismarı gibi konularla karşımıza gelen sorunlara, kadın haklarından ziyade birer insan hakkı ihlali olarak bakmak esas olandır.

Kadının erkekten farkı ise vefası, fedakârlığı, çalışkanlığı, özverisi, naifliği, şefkati, annelik gibi kutsal bir vasfa haiz olmasıyla elde ettiği üstünlüktür. Merhum ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi, ‘kadın insandır, biz insanoğlu’ diyerek, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, toplumu ayakta tutan esas unsur olan kadınlarımıza hayatlarının her alanında başarı ve mutluluklar diliyorum.”

ceylanpınar gazetesi


Anahtar Kelimeler: Dünya Kadınlar Mesajı: