Vali Şıldak’tan Şanlıurfa'da anma programı düzenlendi.

.

YEREL 6.02.2024 11:28:00 579 0
Vali  Şıldak’tan Şanlıurfa

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybedenler içinŞanlıurfa'da anma programı düzenlendi.

 Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Şanlıurfa  cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban,  İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, İlçe Belediye Başkanları ve kurum müdürlerinin katılımlarıyla karahraman maraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Depremin yıl dönümünde saatler 04.17'de gösterilmesinin ardından AFAD Koardinasyon merkezinde, değerlendirme toplantısı düzenlendi.

112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen değerlendirmesi toplantısından enkaz altında kalarak hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmasının ardından AFAD tarafından depreme ilişkin hazırlanan “Asrın Felaketinde Asrın Dayanışması” isimli kısa film izletildi.

ŞANLIURFA’DA 180 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Deprem Şanlıurfa'da 20 binanın yıkılmasına neden oldu ve 180 vatandaşımızı kaybettik. Nispeten diğer illere göre acımız bu manada biraz daha hafif kalabilir. Ancak oluşturduğu tahribatın büyüğü küçüğü yok. Bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmesi tabii ki hepimizi derinden üzüyor. Bunun yanı sıra oluşan hasarın daha sonrasında ortaya çıkan boyutu Şanlıurfa'da da aslında depremin gücünün bir hayli yüksek olduğunu bize ifade ediyor. Bunu şuna dayanarak söylüyoruz, hasarlı bina sayımızın rakamı bir hayli yüksek. “Dedi.

 

1314 KONUTUN KURASINI ERDOĞAN GERÇEKLEŞTİRECEK

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, deprem konutlarının yapımının devam ettiği ve toplam konut sayısının 5 bin 179’unu bunlardan 1314 konutun kura çekimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat saat 14.00’da kentte düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısı sonrasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

Depremin tüm kurumların canla başla çalıştığını söyleyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, açıklamalarına şu sözlerle tamamladı; "Hepimiz gözlemledik ki ilk günden, ilk andan itibaren enkaz kaldırma, hasar tespit ve diğer devamındaki süreçler çok güzel bir iş birliğiyle gerçekleştirildiğini müşahede ettik. Bütün illerimizde bu tablo ortaya çıktı. Ve şu anda yani yıkım enkaz sayısına baktığımızda ortaya konulan konut sayısına baktığımızdaki biliyoruz. 11 ilimizde teslimi yapılan konut sayısı 40 binin üzerindedir. Bir yıl dahi dolmadan vatandaşlarımıza bunlar teslim ediliyor olması bakımından devletimizin kurumlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirdiği büyük organizasyon anlaşılabiliyor." ifadelerini kullandı.