viranşehir'de özel bir hastanede doktora saldırı

.

28.06.2022 16:49:00 561 0
viranşehir

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bir özel tıp merkezi Acil Servisi'nde bir hasta yakını doktora saldırdı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Özel bir tıp merkezinde çalışan acil hekimi SGK sisteminin hata vermesi nedeniyle sinirlenen bir kişinin konuyla alakası olmamasına rağmen saldırısına uğramış sonrasında da saldırganın yakınları tarafından linç edildi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Tabip Odası sosyal medyadan tepki göstererek şu ifadelere yer verdi;Viranşehir de Özel bir Tıp Merkezinde çalışan acil hekimi meslektaşımız SGK sisteminin hata vermesi nedeniyle sinirlenen bir kişinin konuyla alakası olmamasına rağmen saldırısına uğramış sonrasında da saldırganın yakınları tarafından linç edilerek Madem düzenleme yapıldı ise şiddete karşı cezasızlık neden devam etmektedir? Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, beklentilerimize karşılık gelecek bir düzenleme yapmamıştır. Savcılılara ve hâkimlere çağrımızdır; toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.’’ifadelerini kullandı.