VİRANŞEHİR’DE SAVCI, GENELGELERİ ELEŞTİRDİ, BAŞINA BEKLEDİĞİ GELDİ

.

GÜNCEL 19.05.2021 09:55:00 1109 0
VİRANŞEHİR’DE SAVCI, GENELGELERİ ELEŞTİRDİ, BAŞINA BEKLEDİĞİ GELDİ

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, genelgeleri eleştirip  “Ben bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim. Başıma bela alacağım. Fakat, haysiyetli bir hukukçunun yapması lazım ” demişti.  Dediği gibi de oldu. Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

SAVCI HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

 Eyyüp Akbulut’un sosyal medyadan yaptığı bu açıklamanın ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından idari inceleme başlatıldı. 
Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi de Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut ile ilgili inceleme başlatıp, müfettiş görevlendirdi.

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, sosyal platform Youtube üzerinden pandemi yasakları, maske ve aşı ile ilgili soruşturma başlattığını ve maske-mesafenin gereksiz olduğunu duyuran bir video yayınlamıştı.
Savcı video içeriğinde; "Ben Eyyup Akbulut, Cumhuriyet Savcısıyım, bu da benim mesleki kimliğim. Bu video kaydını uzun zamandır izlediğim haksızlıklar hakkında konuşmak ve başlatılmış olan bir soruşturmadan insanları haberdar etmek için yapıyorum. Bugün uygulamada olan sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu, sosyal mesafe kuralı, seyahat kısıtlamaları, bunların tamamı hukuka aykırıdır" demişti.