Viranşehir`deki Çatışmadan Detaylar

Şanlıurfa`nın Viranşehir İlçesi`nde, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü`ne bombalı saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK mensubu Suriyeliler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 PKK?LI ölü ele geçirilirken, yanlarında bulunan 29 kil

GÜNCEL 13.05.2016 21:54:20 2124 0
Viranşehir`deki Çatışmadan Detaylar
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 gün önce yasa dışı yollarla Suriye'nin PYD denetimindeki Rasulayn kentinden Türkiye'ye gelen 4 Suriyeli, Viranşehir Kızıltepe yolu üzerinde bulunan bir inşaata yerleşti. İddiaya göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG üyesi olan Suriyeliler, örgütten aldıkları talimat doğrultusunda Viranşehir Kaymakamlığı ile hemen yanındaki Emniyet Müdürlüğü binasına eş zamanlı bombalı saldırı düzenlemek için harekete geçti. Suriyelileri takip eden polisler, PKK’lıların  bugün el yapımı patlayıcılar ile harekete geçtiğini saptayınca operasyon kararı aldı.
ÇATIŞMA ÇIKTI, 4 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ
Saat 13.30 sıralarında 3 motosiklet ile Viranşehir Mardin karayolunun 8'inci kilometresinde ilerleyen PKK’lılar, kendilerini takip eden sivil polisleri fark etti ve tabancayla ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araç sevk edildi. Bölgeye gelen ve PKK’lıların etrafını saran polisler, megafonlar ile "teslim olun" çağrısı yaptı. PKK’lılar çağrıya da ateşle karşılık vermesi üzerine yeniden başlayan çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü, 1 PKK’lı ise yaralı ele geçirildi. Ağır yaralı PKK’lı götürüldüğü Viranşehir Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Çatışma haberi üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da beraberinde özel harekatçılar ile Viranşehir'e gitti.
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Suriye’den eylem için Viranşehir gelen teröristler, 15 gün boyunca ilçede bulunan Suriyelilerin işlettiği kuyumcu ve bazı esnafla temas halinde oldukları saptanması üzerine polis, bu işyerlerine operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda Suriyeli olduğu öğrenilen 5 kişi gözaltına alınırken, öldürülen PKK’lıların irtibatlı olduğu ifade edilen 10 kişinin ise arandığı kaydedildi.
BOMBALAR İMHA EDİLDİ
Çatışmada etkisiz hale getirilen PKK’lıların motosikletlerinde yapılan incelemede ise bir tencerede 20 kilo TNT bulundu. Ayrıca motosikletlerin heybelerinde yapılan aramalarda ise 3'er kiloluk 3 ayrı TNT kalıbı daha olduğu görüldü. Bunun üzerine trafiğe de kapatılan bölgede alınan önlemlerin ardından patlayıcılar, bomba imha uzmanlarınca kontrollü şekilde imha edildi. Büyük gürültüyle yaşanan patlamanın ardından patlayıcıların bulunduğu bölgede 2 metre derinliğinde çukur oluştu. Ölen PKK’lıların yanında bulunan 2 tabanca ile çok sayıda mermiye de polislerce incelenmek üzere el konuldu.

Bombalı eylemi gerçekleştirmeden çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen PKK’lıların cesetleri ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Yaşananların ardından güvenlik güçleri Şanlıurfa ve Viranşehir'de önlemlerini artırdı.