Yavaş : "Emeklilerin paraları yıllarca çarçur edildi”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) sanayicilerle buluştu.

GÜNCEL 15.02.2024 17:17:24 40 0
Yavaş :

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından düzenlenen toplantıda 6 bin 500 çalışanın temsilcisiyle bir araya geldi.

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ın da yer aldığı toplantıda Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği 2019 yılından bu yana Ankara için gerçekleştirdiği hizmet ve projeleri anlattı.

“Şehri beraber yönetmenin anlamı budur”

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ne kadar bütçe hazırlamış, bunu nerelere kullanmış hesap veriyoruz” diyen Mansur Yavaş, “Web sayfamızdan kuruşuna kadar bütün harcamaları görüyorsunuz. Ayrıca belediyenin Sayıştay kararlarını da yayınlıyoruz. Bütçemizi hazırlarken 550 kadar kuruluşun önümüzdeki dönem için nerelere yatırım yapmamız konusunda görüşlerini alıyoruz. Şehri beraber yönetmenin anlamı budur” dedi.

“Emeklilerin paraları yıllarca çar çur edildi”

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “Turgut Altınok emekli bir vatandaşa ‘Başka iktidar olursa emekliler bu ülkede maaş alamazdı’ diyerek kendisini provokasyonla suçladı” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Emeklilerin durumunu kendileri fark ettiği kadar bunu aslında Sayın Cumhurbaşkanına da iletmelerinde fayda var. Ama emeklilere verilen asla bir lütuf değil. Turgut Bey'in görmediği şu. Emekliler 30 yıl, 35 yıl prim ödüyorlar. Bu primler karşılığında kendilerine emekli maaşı bağlanıyor. Yani devletin verdiği bir lütuf falan değil. Emekliler eskiden emekli ikramiyesiyle bir ev alırken belki bir araba alırken şimdi tekerini alamaz duruma düştüler maalesef. Emeklilerin paraları yıllarca çar çur edildi. Peki emeklinin bundaki suçu nedir? Emekli ekstra bir şey istemiyor. Devlete ödediği primin karşılığını istiyor.”

Hibya Haber Ajansı