Yavaş, ilk Seçim Koordinasyon Merkezi’ni Keçiören’de açtı

CHP’nin Ankara için yeniden aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim startını Keçiören’de verdi.

GÜNCEL 21.01.2024 18:18:05 75 0
Yavaş, ilk Seçim Koordinasyon Merkezi’ni Keçiören’de açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçim startını verdi. İlk Seçim Koordinasyonu Merkezi’ni Keçiören’de dualarla açan ve Keçiören ilçesi projelerini anlatan Yavaş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta dediği gibi; ‘biz milliyetperveriz, doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz.’ Su sayaçlarını Ankara’mızın vatansever gençleri okuyor. Faturaları Ankara’mızın vatansever gençleri evlere dağıtıyor” dedi.

Yerel seçimler için ilk Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) Keçiören’de açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı vatandaşlar, büyük bir coşkuyla karşıladı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen SKM’nin önünü dolduran vatandaşlar, “Esnafım, bana Mansur gerek”, “Sayende ocağımda yemeğim var Başkanım”, “Adil ve şeffaf Başkan”, “Keçiören yanında Başkanım” pankartları açtı. Miting havasında gerçekleşen SKM açılışı, davul ve zurna ile oyun havaları eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu.

SKM açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören’de gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Hacıkadın Kent Ormanı, Ovacık Parkı, Hasköy Köprülü Kavşağı çalışmalarından bahseden Yavaş, “Fatih Köprüsü dörder şerit olarak planlandı tam iki yıl önce. Ve Ankara Üniversitesi ile protokolü bekliyor. Uzun süredir bekliyor. Bunu Keçiören’in bazı belediye meclis üyeleri ‘Hala Keçiören’i yapmadınız’ deyince orada kendisine şu söz söylendi. Eğer gerçekten Keçiören’i seviyorsanız, oradaki trafik sorununu çözeceksiniz. Bir zahmet gidip Ankara Üniversitesi ile görüşün protokole imza atın, hemen yapalım dendi. Ama tık yok. Neden tık yok? ‘Mansur Yavaş yapmadı’ densin diye. Biz engel tanımıyoruz. Seçime kadar bekleyeceğiz ihalesi hazır. Protokolü imzalatırlarsa Fatih Köprüsü’nü dörder şerit yapmaya hazırız. Eğer izin vermezlerse, protokol imzalanmazsa müjdesini veriyorum yerin altından geçip tünel yolu yapıp gene de Keçiören’i rahatlatacağım. Onun da çalışmaları tamam. İnşallah seçimden sonra. Tahmin ediyorum şöyle düşündüler ‘Bu köprüyü yaptırmayalım da Mansur Yavaş seçim kaybetsin’. Ama inşallah büyük bir çoğunlukla tekrar seçimi kazanacağız. Artık o ümitleri kalmayınca sanıyorum protokolü imzalarlar” dedi.

Hibya Haber Ajansı