Yavaş: "Proje yapıyoruz diye yıllardır bitmeyen projelere para harcamıyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören ilçesindeki ikinci Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 25.02.2024 21:56:06 70 0
Yavaş:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında Keçiören ilçesindeki ikinci Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden itibaren kimseyi ayırmadan tüm Ankara’ya eşit hizmet uyguladıklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Bir yönetici herkesin verdiği oya saygı duyar. Vatandaşın takdiri neyse ona saygı duyar, duymak zorundadır. Biz de seçildiğimizden itibaren hiç kimseyi ayırmadan hangi ilçe kime oy vermiş, vermemiş bakmadan çalışmaya başladık. ‘Nereden çok oy alırsam, oraya hizmet ederim’ anlayışını reddettik. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan seçildiğimiz günden itibaren rozetimizi çıkarttık, Ankara'nın tümünü kucakladık.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde bütün harcamaları kuruşuna kadar yayınladıklarının altını çizen Yavaş, karar alırken de bin 800 sivil toplum kuruluşuyla istişarelerde bulunduklarını söyledi. Proje yapıyorum diyerek Ankara halkının parasını çöp projelere yatırmadıklarını vurgulayan Yavaş, “Bu paralar zorlukla kazanılan, alın teriyle kazanılan paralar. Dolayısıyla bize emanet edilen bu paraları kendi cebimizdeki parayı nasıl harcıyorsak öyle harcamalıyız. Proje yapıyoruz diye yıllardır bitmeyen projelere para yatırmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında asılan fotoğraf ve pankartlar da Ankara Büyükşehir Belediyesinin bir kuruşunun olmadığını vurgulayan Yavaş, “İl başkanlığımız tamamını karşılıyor. Faturalarını ortaya çıkarmaya hazırız, sizler de çıkarın kim harcıyor o paraları bir görelim. Mal beyanımı açıkladım, her şeyimiz açık. Bütün adaylar açıklasın. Artık Ankara'nın kaldırımlarından kini ve nefreti kaldırdık, ‘çalıyor ama çalışıyor’ denen zihniyeti de toprağın altına gömdük” dedi.

Destek ihtiyacı olan ailelere ve çocuklarına yönelik sosyal destek çalışmalarını anlatan Yavaş, Keçiören ilçesinde de 50 bin aileye destekte bulunduklarını kaydederek, rakibinin Başkent Kart vaadine değinerek “Üç yıldır yapıyorum ben bunu. Ankara’da değil de nerede yaşıyorsunuz siz üç yıldır… Bugün adı değişmiş, Ankart yapacakmış Başkent Kart yerine. Başkent kelimesinden rahatsız mı oldunuz. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentidir. Hepimizin övündüğü Başkenttir burası” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı