``Yerel Gazeteler Platformu?Kamuda yapılan doğrudan temin alımları`nın, İlana Açılmasını istiyoruz.

Şanlıurfa?da resmi ilan yayınlama hakkına haiz, vasıflı 8 gazetenin bir araya gelmesi ile ?Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu? kuruldu.

GÜNCEL 20.10.2017 14:07:31 1153 0
``Yerel Gazeteler Platformu?Kamuda yapılan doğrudan temin alımları`nın, İlana Açılmasını istiyoruz.

Şanlıurfa İl Merkezinde yayınlanan GAP Gündemi, Şanlıurfa Kent, Gazete İpekyol, Yeniurfa, Urfanatik, Değişim, Damga ve Olay gazeteleri sahiplerinin oluşturduğu “ Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu” Şanlıurfa medyasının Mülki İdareler, Mahalli İdareler(Belediyeler)   ve Kamu kurum ve Kuruluşları ile sorunlarının giderilmesi amacını hedeflemektedir.

Bilindiği gibi halkın vergileri ile Valilik ile bağlı kuruluşların ve   Belediyelerin  bütçeleri oluşmaktadır. Bu kurum ve kuruluşlar yapacakları hizmetleri şeffaf ihalelerle gerçekleştirmeleri esastır. Ancak;  Halkın vergileri ile oluşan bütçelerle yapılacak ihaleler yerine doğrudan temin yoluyla alımların yoğunlaştığı dikkat çekmektedir.

Mevzuata göre, doğrudan teminin amacı Acil olan malzeme alımlarıdır.  Ancak, kurumlarda Satın alma birimleri acil ihtiyaçların yerine hemen hemen bir çok  malzeme alımlarını doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirerek, rekabet ortamına engel olunmaktadır.

Bu durumda halkın vergilerinin verimli kullanılmaması durumunda başta Devletin zarara uğratıldığı gibi Basın ilan kurumu ve Kamu görevi yapan yerel gazetelerde zarara uğratılmaktadır.

Kamuda yapılan doğrudan temin alımlarının amacı dışında kullanılmaması gerektiğini ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine hatırlatmayı bir görev biliyoruz. Bu ilkeden yola çıkarak; Şanlıurfa’daki yerel gazeteler olarak, gerektiğinde ortak yayın da yapıp, kamu imkanlarını ‘usulsüzlük’ veya ‘yolsuzluk’ yaparak peşkeş çekenleri deşifre etme kararı almış bulunmaktayız. Kamuoyuna duyurulur