Yunnan'da toprak kaymasının ardından Xi'den acil talimat

Çin’in Yunnan eyaletindeki bir köyde bugün meydana gelen toprak kayması, 18 evin toprak altında kalmasına ve 47 kişinin kaybolmasına yol açtı.

GÜNCEL 22.01.2024 12:23:01 77 0
Yunnan

Çin’in Yunnan eyaletindeki bir köyde bugün meydana gelen toprak kayması, 18 evin toprak altında kalmasına ve 47 kişinin kaybolmasına yol açtı.

Toprak kayması sabah saat 06:00 civarında Çin’in Yunnan eyaletinin Zhaotong kentine bağlı Zhenxiong ilçesinin Tangfang kasabasındaki Liangshui köyünde meydana geldi.

Afet olayının hemen ardından Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping arama ve kurtarma çalışmalarının başlatılması talimatı verdi.

Xi, kayıp olanların aranması ve kurtarılması ve can kaybının asgari hale getirilmesi için tüm imkanların seferber edileceğini söyledi.

Gözetleme ve alarm sistemi güçlendirilerek arama ve kurtarma çalışmasının bilimsel bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çeken Xi, afetin peşi sıra meydana gelebilecek yeni afetlerin de önlenmesi gerektiğine işaret etti.

Xi, hayatını kaybedenlerin ailelerine destek verilmesini ve afetzedelerin yeniden yerleşim çalışmasının en uygun şekilde yerine getirilmesini istedi.

Çin Başbakanı Li Qiang da kayıpların aranması ve kurtarılması için zamanla yarışıldığını vurguladı.

Diğer yandan Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Guoqing liderliğindeki çalışma ekibi olay yerine gitti.

Alınan en son habere göre saat 14:30 itibarıyla iki kişinin cesedine ulaşıldı ve enkazda kalan bir kişi kurtarıldı.

Hibya Haber Ajansı