Zabıta Ekiplerinden Ceylanpınar’da Şok Denetim

Ceylanpınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki okullarda, yemekhane ve kantinin yanı sıra zincir marketlere yönelik şok denetimi gerçekleştirdi.

YEREL 10.02.2022 13:27:00 679 0
Zabıta Ekiplerinden Ceylanpınar’da Şok Denetim

Okul kantinlerinde yaptığı denetimlere tüm hızıyla devam eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kantinlerde öğrencilerin daha rahat, güvenilir ve sağlıklı bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, kantinlerde ürünlerin üzerindeki etiketlerin adres ve menşeleri, gıda uygunluğu, hijyenik şartlar, fiyat etiketleri, mutfak içi rafların ve tezgâh üstlerinin temizliği ile ilgili kontrollerini yaptı.

Öğrencilerin sağlıklı gıdaya ulaşılabilmesi adına yapılan denetimlerde, okulların kantin ve yemekhanelerinde gıdaların üretim, hazırlama, depolama alanlarını Zabıta ekipleri denetimden geçirdi. Okulların kantin ve yemekhanelerinde etiket denetimi de yapan ekipler, olumsuz bir duruma rastlamazken, eğitim ve öğretim yılı boyunca okul kantinlerinde kontrol ve denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

Ceylanpınar Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ayrıca ilçe merkezindeki zincir marketlere yönelik şok denetim gerçekleştirdi. Marketlerde hijyen, son kullanma tarihi, vergi levhası ve işyeri ruhsatı kontrolü gibi genel denetimlerin yanı sıra fiyat etiketleri de özellikle incelendi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ceylanpınar’da bulunan zincir marketlere şok denetimler gerçekleştirerek; fiyat etiketlerinde malın ayırıcı özelliği, yerli ürünlerde üretim logosu, fiyat değişiklik tarihi, yaş sebze meyvelerde ürün künyesi ve etiket kontrolü yaptı. Belediye yetkilileri, şok denetimlerin aralıklarla devam edeceğini belirtti.