Zeytinburnu Belediyesinin ''Gençlerle baş başa sohbetleri''

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği ''Gençlerle baş başa sohbetleri''nin bu ayki konuğu yazar Kayahan Demir oldu.

KÜLTÜR - SANAT 20.02.2024 17:42:27 64 0
Zeytinburnu Belediyesinin

Demir, yazar olabilmek için ne yapılması gerektiği konusunda gençlere bilgiler verip,“Yeteneksiz insan yoktur. Yeteneğini keşfedemeyen insan vardır. Yeteneğin hammaddesi ise hayal gücüdür. Siz bir heykeltıraşsınız ve heykele şekil vermek sizin elinizde. Ama burada önemli olan başka bir faktör de var ki, o da ‘zaman’, çünkü zaman sizi beklemiyor. Sizin zamanınızın ne kadarını yeteneklerinize ayırdığınız çok önemli” dedi.  

Demir, hayalleri hatırlatan bir hatırlatıcı olmasını istediklerini ifade ederek, Bizim bu noktada tek hatırlatıcımız kitaplardır. Kitapların gizemli bir dili vardır. Bu dil bize, hayallerine sahip çıkmalısın der.” diye konuştu.

“Kitaplar, bize ‘Başarıya giden yol başarısızlıktan geçer’ der. Hayatta muhakkak eksiklerimiz olacak ama bize düşen görev bir önceki hedefimizden daha iyi sonuçlara ulaşmak olmalı ve bu süreçte kitap okumak bizim için hobi değil ihtiyaç olmalıdır.” ifadelerine yer veren Demir, sohbetin ardından genç okurlar için İstanbul Portresi ve Evvel Zaman Koleksiyoncusu kitaplarını imzaladı.

Hibya Haber Ajansı