Zihinsel engelli gençlerin işgücü piyasasına katılımı sağlanıyor

İZMİR-18.01.2024-HİBYA- Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği (KAZED) “Biz Bunu Yaparız” projeleri ile zihinsel engelli gençleri işgücü piyasasına katılımını sağlıyor.

YAŞAM 18.01.2024 11:37:12 94 0
Zihinsel engelli gençlerin işgücü piyasasına katılımı sağlanıyor

KAZED, çalışan eski kursiyerleri rol model olarak yeni kursiyerleri ile buluşturup deneyim paylaşımı, hem de güncel olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercihlerinin nasıl yapıldığı konusu ile ilgili yardımlaşma desteği için buluşmayı organize etti.

Karşıyaka Devlet Demir Yolları emeklileri lokalinde eski ve yeni kursiyerler bir araya gelerek birbirleri ile sohbet etti, deneyimlerini paylaştı.

Çalışmalarını İzmir İş Kurumu ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ortaklığı ile sürdüren KAZED 4 proje ile 40 gençle çalıştı. Bunlardan 17 si işgücü piyasasında çalışmaya başladı ve çalışmalarını sürdürüyor.

KAZED Başkanı Tülin Topuzoğlu çalışmalarını Yaşar Avcı Eğitim Atölyesinde sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle derneğimize ücretsiz yer tahsis eden Küçük Avcı Kuru Kahveciliğe ve Osman Avcı beye teşekkür ediyoruz. Bize Yaşar Avcı Eğitim Atölyesini kurdular. İzmir İş Kurumu’nun, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin, Karşıyaka Belediyesinin, Ege Üniversitesinin bizlere büyük katkısı oldu, oluyor. Onlara da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Hibya Haber Ajansı