Ziraat Odasından DEDAŞ?a Ziyaret Bloke`leri Kaldırın.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ile ilçe ziraat odaları başkanları DEDAŞ Müdürü Osman Hondu ile görüşerek desteklemeler üzerindeki blokelerin kaldırılmasını istedi. Eyyüpoğlu, görüşme sonunda destekleme blokelerinin bayram sonrası kaldırıla

GÜNCEL 30.06.2016 14:45:48 1940 0
Ziraat Odasından DEDAŞ?a Ziyaret Bloke`leri Kaldırın.
Başkan Ahmet Eyyüpoğlu,  desteklemeleri DEDAŞ tarafından bankada bloke edilerek ödenmeyen çiftçi sorunlarının çözülmesi içim yoğun çalışmalarına devam etti. Dün ilçe ziraat odaları başkanları ile birlikte DEDAŞ yetkilileri ile görüşülerek sorunun çözülmesi istendi.
Çiftçilerin taleplerini DEDAŞ İşletme Müdürü Osman Hondu’ya ileten ziraat odaları başkanları özellikle en büyük mağdur cazibe sulama ile tarım yapan ve DEDAŞ’a tek kuruş borcu olmadığı halde desteklemesi bloke edilen çiftçilerin blokelerinin kaldırılması talebi iletildi. Görüşmede işlemlerin daha çabuklaştırılarak ödemelerin en kısa sürede başlaması gerektiği dile getirildi. DEDAŞ ise destekleme blokelerinin bayram sonrası kaldırılacağı sözünü verdi. 
Ziyarette Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci hazır bulundu. 
BORCU OLMAYANIN BLOKESİ BAYRAMDAN SONRA KALKIYOR
Görüşmede çiftçilerin içerisinde bulunduğu mağduriyet DEDAŞ Müdürü Osman Hondu’yu aktarılarak, en kısa zamanda sorunun çözülmesi talep edildi. Hondu, taleplerin Genel Müdürlüğe iletileceğini oradan gelen cevaba göre de çalışmalarını devam ettirecekleri açıklandı. Hondu, öncelikle cazibe sulama ile tarım yapan ve DEDAŞ’a borcu olmayan çiftçilerin destekleme blokelerinin bayramdan hemen sonra kaldırılabileceği aktarıldığı öğrenildi. Tüm blokelerin kaldırılması için ise işlemlerin tamamlanmasının bekleneceği belirtildi.
‘BAYRAM SONRASI ÇÖZÜM SÖZÜ ALDIK’
Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu blokelerin bayramdan sonraki hafta kaldırılacağı sözünü aldıklarını aktardı. Eyyüpoğlu, DEDAŞ Müdürü Osman bey ile yaptığımız görüşme ile desteklemesi elektrik borcundan dolayı bloke edilen çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını talep ettik. Ayrıca mevcut uygulamanın en büyük mağduru olan cazibe sulama ile tarım yapan, DEDAŞ’a tek kuruş borcu olmayan çiftçilerin desteklemelerinin bir an önce ödenmesi için grişimlerin başlamasını istedik. Ancak DEDAŞ talepleri genel müdürlüğe iletip gelen cevaba göre çalışmalarına yön vereceklerini söyledi. Buna göre bayramdan sonraki hafta sorunların büyük ölçüde çözülebileceği sözünü aldık.’ Dedi.