Şanlıurfalı Kadın Avukata saldırı

.

YEREL 5.07.2024 14:29:00 278 0
 Şanlıurfalı Kadın Avukata saldırı

Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Sibel Öncel, İstanbul'da takip ettiği bir dava dosyasının duruşma sonrası saldırıya uğradı.Av.Öncel saldırıda yaralandı.

Olay geçtiğimiz gün İstanbul Anadolu Adliyesi önünde yaşandı.

Takip ettiği bir dava dosyasının duruşması içinşanlıurfa'dan İstanbul Anadolu Adliyesi'ne giden Av. Sibel Öncel vekili olduğu dosyanın duruşmasına katıldı.

Av. Sibel Öncel'e , duruşma sonrası İstanbul Anadolu Adliyesi önünde karşı tarafın davalıları önce sözlü sataşmada daha sonrası da saldırıda bulundu.

Saldırıda yaralanan Av.Sibel Öncel, hastaneye kaldırıldı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Av.Sibel Öncel'in, hastaneden darp raporu alarak kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Avukat Sibel Öncel ile alakalı hukuki sürecin hem Şanlıurfa hem de İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

CHP URFA MİLLETVEKİLİ TANAL SALDIRIYI KINADI

CHP Şanlıurfa Milletvekili Avukat Mahmut Tanal yaptığı açıklamada saldırıyo kınadı.

Tanal Açıklmasında şu ifadeleri kullandı "Şanlıurfa Barosu'na kayıtlı avukat meslektaşımız Sibel Öncel'e, İstanbul'da takip ettiği duruşma sonrası adliye önünde yapılan saldırıyı esefle kınıyorum!  Maalesef avukatlara yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. 

Avukatlar, yargının ayrılmaz ve tamamlayıcı parçasıdır. Avukatlara yönelik şiddetin son bulması için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz."


Anahtar Kelimeler: Şanlıurfalı Kadın Avukata saldırı