İnternette yayınlanan yeni kaydına göre Habertürk Gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetede yer alan sağlık uygulaması üzerine olumsuz bir haberi şikayet etmesi üzerine üç çalışanını işten çıkardı.
Ses kaydında, haberle ilgili Başbakan’ın Habertürk yöneticilerinden Fatih Saraç’ı arayarak haberi şikayet ederek "Şimdi yani bu (başlık) atılırken, bizim bu bütün sağlıkta yaptıklarımızı görmemezlikten gelmemek bizi üzüyor" diyor.
Bunun üzerine Saraç “emriniz olur” diyerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu arayarak birinci sayfadan olumlu bir haber yapacaklarını iletiyor.
Saraç daha sonra bu işi gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya ileterek “Hemen arattır, ya da kendin ara” diyor.
Saraç daha sonra bir Habertürk çalışanıyla yaptığı telefon görüşmesinde haberin sadece İstanbul baskısında yayımlandığını ve gece saat ikide girdiğini söyleyerek “Namus fukaraları gece saat2’de bunu sadece İstanbul baskısına..”, “Başka hiçbir gazetede yok. Benden kaçırarak yapmışlar” diyor.
Ses kaydına göre Saraç daha sonra Başbakan’ın Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ı arayarak “editörü, haberi yapan üç kişi toptan gitti”, “sekreteri dahil hepsi” diyerek haberin yayınlanmasında çalışan editör ve sayfa sekreteri dahil üç kişinin işten atıldığını söylüyor.
DÜZENLEME ETİK DEĞİL
Böyle bir Anayasa değişikliği gerçekleştiği takdirde milletvekilleri her türlü suçtan dokunulmazlığa kavuşmuş olacak. Yasama Dokunulmazlığı 'suçluların sığınma kalkanı', TBMM çatısı da suçluların sığınağı değildir. Değişiklik gerçekleştiği takdirde; TBMM'nin saygınlığına gölge düşecek.
Metne göre kasten adam öldüren bir milletvekili suçüstü yakalandığı takdirde yasama dokunulmazlığından yararlanmayacak. Milletvekilinin kasten adam öldürdüğü ilk anda nasıl saptanacak? Böyle bir ifade hukuk mantığından yoksudur. Türkiye de binlerce insanın adil yargılanma hakları ihlal edilirken sadece vekillere yeni kalkanlar oluşturan bir düzenleme etik de değildir.