Başkan Bozkurt: '' Esenyurt’u sağlık turizminin merkezi yapacağız''

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, çekimleri Esenyurt’ta yapılan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programının canlı yayın konuğu oldu. Yılın son programına ev sahipliği yapan Başkan Bozkurt, ilçedeki termal tedavi merkezini konaklanabilir hale ge

YAŞAM 31.12.2023 17:23:19 205 0
Başkan Bozkurt:

Halk TV’de canlı yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programının bu haftaki çekimleri, modern mimarisi ve bahçesindeki 1552 yılından kalma tarihi çeşmesi ile dikkati çeken Esenyurt Belediyesi’nin halk kütüphanesinde yapıldı.

Programda konuşan Başkan Bozkurt, “Esenyurt, Türkiye coğrafyasının her bir rengini, her bir sesini içinde barındırıyor ama onun dışında Afrika’dan, Asya’dan, Avrupa’dan gelip herkesin yaşamak istediği bir kent. Bütün bu farklılıklarımıza rağmen, senkronize bir şekilde bu coğrafyada kardeşçe yaşıyoruz.” dedi.

Türkiye’ye örnek bir kütüphaneyi ilçeye kazandıran Başkan Bozkurt şöyle konuştu:

“Burayı yapmaktaki amacımız aydınlanmaya katkı sunmak. Hasan Ali Yücel ile başlayan köy enstitülerinin çok değerli insanlarından bahsettiniz. Ben de onun filizlerinden bir tanesiyim. Köy enstitüsü mezunu bir öğretmenin çocuğuyum. Dünyayla rekabet etmenin koşulu üretmek. Üretmek için de aydınlanmak, çalışmak lazım. Hak, hukuk içinde paylaşmak lazım. Esenyurt’ta da biz bunun alt yapısını oluşturmak için bu kütüphaneyi yaptık. Burada 580 kişi aynı anda hizmet alabiliyor ve 22 bin kitabımız var. Böyle bir kütüphaneyi yapmış olmaktan çok mutluyum.”

Esenyurt’un mineral değeri yüksek bir termal tesise sahip olduğunu söyleyen Bozkurt, “Aslında burası bir kaplıca merkezi olabilecek potansiyele sahip. Bizim burada geçmişten gelen iki tesisimiz var. Bir tanesini fizik tedavi merkezi haline getirdik. Türkiye’de çıkan suların en niteliklilerinden bir tanesine sahip. Zengin mineralli bir su. Dünyanın değişik bölgelerinden vatandaşların gelip burada tedavi olacağı bir çalışma yürütüyoruz.Bu bölgedeki otellerle anlaşıp konaklama ihtiyacını da konforlu otellerde sağlayarak Esenyurt’u bir turizm merkezine de çevirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

İlçenin ilk binicilik tesisini hayata geçirdiklerini belirten Bozkurt şöyle devam etti:

“Bu bölgenin insanlarının çoğu Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz’den geliyor. Atla bir geçmişleri var. Hem onların at binicilik ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz hem de biz burada terapi yapıyoruz. Özellikle down sendromlu çocuklarla. Esenyurt artık ayrıcalıklı hale gelmeye başladı.”

Esenyurt’u depreme hazırlamak için Yer Bilimci Prof Dr. Naci Görür ile çalıştıklarını söyleyen Bozkurt, “6 Şubat depreminin birinci gününden itibaren oradaydık. 58 kişiyi canlı olarak çıkardık. 45 kişinin de cenazesini çıkardık. Gerçekten çok kötü bir tabloydu. Ne yapılması gerektiği ve ne yapılmaması gerektiğini anlamak için önemli dersler vardı. İlçemizi depreme dirençli hale getirmek için zaten çalışmalar yapıyorduk ama Naci Görür ile birlikte hızlandırdık. ” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı