Ceylanpınar Belediyesi Çalışmalarına Devam Ediyor

.

YEREL 17.10.2024 00:05:00 36 0
Ceylanpınar Belediyesi Çalışmalarına Devam Ediyor

Ceylanpınar Belediyesi, yaklaşan kış ayları öncesi ilçenin tamamında çalışmalarına hız verdi.

Urfa’nın DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi, 10 yıl boyunca hizmetten yoksun kalmış Ceylanpınar’da çalışma seferberliği başlattı.

Belediye; her hafta ayrı bir mahallede düzenlenen halk toplantılarında, yurttaşların talep, öneri ve görüşlerinden yola çıkılarak merkez ve kırsal mahallelerde temizlik, ilaçlama, cadde ve sokakların asfaltlanması, kilitli parke taşı döşeme, stabilize yol çalışmaları, harabeye dönmüş parkların yenilenmesi, hurdaya dönmüş araçlarının yeniden hizmete kazandırılması, Taziye Evleri bakım ve onarım çalışmaları, sportif, eğitim ve sosyal projelerin desteklenmesi gibi birçok alanda baş döndürücü bir hızla hizmet vermeye devam ediyor.

Cumhuriyet Mahallesi asfalta kavuşuyor

Cumhuriyet Mahallesi’nden başlayarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ni Viranşehir Caddesi’ne bağlayan 1017’nci caddede (Sultan Abdülhamit Han Caddesi) asfaltlama öncesi söküm çalışmaları başladı. Belediye tarafından devam eden “asfalta hazırlama” çalışmaları tamamlandıktan sonra Urfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli olarak caddeye boydan boya sıcak asfalt dökülecek.

Kaderine terk edilen parklar ilçeye yakışır hale getiriliyor…

Ceylanpınar Belediyesi, geçtiğimiz 10 yıl boyunca ilgi ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönmüş, atıl durumda ki parkları yeniden Ceylanpınar’a yaraşır hale getirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Oturma grupları, çocuk oyun alanları, banklar, kafeterya, tuvalet, zemin, yeşil alan ve peyzaj durumları bakımından iç acıtıcı bir durumda olan İlçedeki sosyal, ortak yaşam alanlarından olan parklar yapılan çalışmalarla tekrar şehrimize, halkımıza yakışır hale getirilecek.

Yeniden çevre düzenlemesi yapılan parklardaki oturma grupları, kamelya, bank ve oturaklar sökülerek, belediyemize ait marangoz atölyesinde bakım, onarım ve yenileme işlemleri yapıldıktan sonra tekrar monte edilmeye başlandı.

Cumhuriyet Mahallesi yıllar sonra yeniden hizmete kavuşuyor…

Cumhuriyet ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerini kapsayan 1017’nci caddede asfalta hazırlama çalışmalarına paralel olarak, yine Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve Viranşehir Caddesi’nden sınır hattına kadar uzanan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde de parke taşı çalışmaları başladı. Kullanılamaz hale gelen ve yurttaşların sıkça şikayetçi olduğu caddede ki parke taşlarının söküm çalışmaları başladı. Söküm çalışmaları sona erdikten sonra cadde boydan boya yapılacak reglaj ve düzenleme çalışmalarının ardından Ceylanpınar Belediyesi’nin kendi Kilitli Parke Taşı Üretim tesisinde ürettiği yeni parke taşları ile döşenmeye başladı.

Cadde-sokak tadilat çalışmaları devam ediyor…

Ceylanpınar genelinde, yapılan çeşitli kazılar sonrasında deforme olmuş cadde ve sokaklarda tadilat, yama çalışmaları devam ediyor.

Defalarca kez, çeşitli nedenlerle yapılan kazılar nedeniyle bozulan deforme olan, cadde ve sokaklara sıcak asfalt yama çalışmaları sürüyor. Urfa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Viranşehir Caddesi, Toki Kavşağı, Devlet Hastanesi etrafı, Bahçelievler ve Yenişehir Mahallelerinden başlayan cadde sokak tadilat çalışmaları ilçe genelinde devam edecek.

Tüm mahallelerde yeni sokak ve yol yapımları devam ediyor…

Bahçelievler Mahallesi, Aqua Park arkasında kalan 3005’nci sokakta parke taşı öncesi reglaj çalışmaları yapıldı. Sokağa kışa hazırlık çalışmaları kapsamında mucur serimi yapıldı. Aynı mahallenin birçok noktasında cadde ve sokak çalışmaları devam ediyor.

İlçenin 15 Temmuz Mahallesi’nde bulunan 435,436 ve 437’nci sokaklara kilitli parke taşı öncesi etüt ve düzenlemeler yapılarak mucur serimi yapıldı. Yine aynı mahallede bulunan 461’nci sokakta stabilize yol çalışması devam ediyor.

Antep Deresi korkulukları yenileniyor

DSİ’ye ait olduğu halde, Ceylanpınar Belediyesi tarafından, halk sağlığı açısından önemli bir yere sahip olması nedeniyle düzenli aralıklarla genel ve günlük temizlik çalışmalarının yapıldığı Antep Deresi’nde güvenlik korkulukları ile ilgili çalışma başlatıldı. Evren Paşa Mahallesi’nden başlayıp Suriye sınır hattına kadar devam eden, 4 Kilometre uzunluğundaki Antep Deresi’nin etrafında yer alan güvenlik korkulukları belediyemizin yürüttüğü çalışma ve girişimler sonrası DSİ tarafından onarılmaya ve ihtiyaç duyulan kısımlarda da yenilenmeye başlandı. DSİ ve Ceylanpınar Belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalar dere boyunca devam edecek.

Yapımı devam caminin çevre duvarı belediye tarafından yapıldı

15 Temmuz Mahallesinde yapımı devam eden Caminin 110 metre uzunluğunda ki çevre duvarı 2.kademe betonu Ceylanpınar Belediyesi tarafından döküldü.