Ceylanpınar?da ?Rojava devrimini sahiplenme etkinliği? düzenlenecek

BDP Genel Merkezi tarafından yayınlanan genelgede, 26 Eylül Perşembe günü Ceylanpınar`da "Rojava Devrimini sahiplenmek" amacıyla gerçekleştirilecek etkinliğe katılım çağrısında bulundu.

GÜNCEL 24.09.2013 08:58:44 1704 0
Ceylanpınar?da ?Rojava devrimini sahiplenme etkinliği? düzenlenecek

BDP, DTK ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla "Rojava devrimini sahiplenmek" şiarıyla Ceylanpınar’da etkinlik düzenleyecek. BDP Genel Merkezi tarafından Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut imzası ile yayınlanan genelgede, DTK ve BDP eş başkanları, BDP milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve meclis üyeleri, il başkanları olmak üzere, bölgedeki demokratik ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla etkinlik düzenleneceği belirtildi. O gün yapılması planlanan tüm programların iptal edilerek katılımın sağlanması çağrısı yapılan genelgede, Suriye'de devam eden iç savaşta, Rojava halkının Baas rejimi ve bünyesinde radikal dinci unsurları barındıran ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) yanında yer almayarak üçüncü bir yolla diğer halklarla birlikte demokratik bir devrim gerçekleştirdiği değerlendirmesine yer verildi. 

Baas rejimini devirerek iktidarı ele geçirmek söylemiyle yola çıkan çeteci unsurların Baas rejimi ile savaşmak yerine Rojava'daki Kürt halkının örgütlü gücü olan PYD'ye ve YPG'ye saldırdığına dikkat çekilen genelgede, "AKP hükümetinin El Kaide bağlantılı gruplara desteğinin devam ettirilmesinin olumsuz sonuçlara yol açacağı muhakkaktır. Bu konularda AKP hükümetinin dikkatini çekmek, bir kez daha uyarmak ve Ortadoğu'ya örnek olan, ezilen halklara moral veren, halkın öz örgütlülüğüne dayalı aynı zamanda tüm Kürtlerin devrimi olan Rojava Devrimi'ni sahiplenmek için, 26 Eylül Perşembe günü Saat 12.00'de Ceylanpınar Belediyesi Hizmet Binası önünde yapılacak olan etkinliğe katılım noktasında en yüksek hassasiyet gösterilmelidir" denildi.