Tarih: 05.08.2024 10:40

Ceylanpınar’da Belediye vatandaşlara tankerle içme suyu dağıtıyor,

Facebook Twitter Linked-in

Ceylanpınar ilçesinde yaz aylarında çok sayıda mahallede Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.  Tarafından yapılan elektrik kesintilerinden dolayı, kuyudan su çekemeyen vatandaşlara zor anlar yaşattı.

 

Ceylanpınar’da vatandaşlara tankerle su dağıtıldı

 

Su kesintisi yaşanan Aktepe, Yeşiltepe, Yoncalı, Han, Aydoğdu, Muratlı, Saraçeşme ve diğer kırsal mahallelerde ise Ceylanpınar Belediyesi vatandaşların mağduriyetini gidermek için cadde ve sokaklarda mahalleliye su dağıtmaya başladı.

 

Ceylanpınar’da vatandaşlara tankerle su dağıtıldı

Kesintilerden dolayı mağdur olduklarını ve mahalleliye tankerle taşıdığı su ile yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Ceylanpınar Belediye Eş başkanı Av. Uğur Kahraman yaptığı açıklamada " Bütün çağrılarımıza rağmen DEDAŞ ve DEPSAŞ halkı cezalandırmaktan vazgeçmediği gibi, yurttaşların en temel yaşam hakkı olanı da elinden alıyor.  Yapılan elektrik kesintileri nedeniyle özellikle kırsal kesimde yaşayan halkımız susuz bırakılarak adeta cezalandırılıyor. Günde 8 saati bulan elektrik kesintileri yaşamı durma noktasına getirmiş, susuzluktan kuruyan tarlaların yanı sıra, insanlar günlük ihtiyaçlarını karşılayacak suyu bile bulamayacak duruma getirilmiştir. Bizler Ceylanpınar Belediyesi olarak her ne kadar yurttaşlarımızın yanında olsak da, elektrik şirketleri insanları mağdur etmekten derhal vazgeçmelidir. Buna bağlı olarak belediyemiz bünyesindeki su tankerleri ile ilçemize bağlı; Aktepe , Yeşiltepe, Yoncalı, Han, Aydoğdu, Muratlı, Saraçeşme ve diğer kırsal mahallelerimize su taşıyarak yurttaşlarımızın su ihtiyacını gideriyoruz. Bizler eldeki imkanlar ile yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.  Aynı zamanda halka bu zulmü reva gören elektrik şirketlerine de tepkili olduğumuzu her platformda dile getireceğiz. " dedi.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —