CNN Türk ve Kanal D?den 10 çalışan işten çıkarıldı

TGS Ankara Şubesi, CNN Türk ve Kanal D televizyonunda 10 çalışanın ?yeniden yapılandırma? gerekçesiyle son verilmesine tepki gösterdi. Sendika, ?İki kişilik işi bir kişiye yaptırmanın adı ?yeniden yapılandırma? değil, olsa olsa ?katmerli sömürü? olur? ded

GÜNCEL 25.10.2014 13:40:42 1553 0
CNN Türk ve Kanal D?den 10 çalışan işten çıkarıldı
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, CNN Türk ve Kanal D’de çalışan 10 televizyoncunun işine son verilmesine tepki gösterdi. Kanal D’de görev yapan toplam 2 kameraman, 2 muhabir, 1 montaj elamanı ve 1 sekreterin işine yeniden yapılanma adıyla son verildi. CNN Türk televizyonunda da aynı gerekçeyle 2 kameraman ve 2 muhabirin kurumla yolları ayrıldı. Kanal D’nin Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ da görevden alındı. Yazılı bir açıklama yapan TGS, “Geçtiğimiz yıldan bu yana gazetelerin ve televizyonların Ankara büroları kapatılıyor, birleştiriliyor, meslektaşlarımız işsiz bırakılıyor. Alanında deneyimli pek çok gazeteci mesleğinden uzaklaştırılmış durumda. Genç meslektaşlarımız da geleceğinden endişeli” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Son dönemde alıştığımız şekilde, meslektaşlarımız “yeniden yapılandırma” adı altındaki tasfiyeden son anda haberdar oldular. “Gazeteciliğe maliyet hesabı olarak bakan zihniyet, bazen ‘havuz modeli’, bazen ‘yeniden yapılandırma’, bazen ‘küçülme’ adı altında meslektaşlarımızı işsiz bırakıyor. Gazetecilerin bırakın sendikalaşmasını, hakkını aramasının bile yasaklandığı bu koşullarda, çalışmaya devam eden gazetecilerin payına da daha uzun çalışma saatleri ve daha fazla baskı düşüyor. “Gazetecilere yalan söylemeyin. İki kişilik işi bir kişiye yaptırmanın adı ‘yeniden yapılandırma’ değil, olsa olsa ‘katmerli sömürü’ olur. “Siyasi ortamın yarattığı baskının üzerine işten atılma tehdidi de eklenince ortada gazetecilik de kalmıyor. Gazetecinin iktidarla patronların cenderesinde sıkıştırıldığı bir ülkede halkın haber alma hakkından söz etmek de mümkün olmuyor. “Patronun iki dudağı arasında, güvencesiz bir şekilde çalışmanın panzehiri sendikal örgütlenmedir. Patronlar ve siyasi odakların baskılarından bağımsız bir gazetecilik için örgütlenelim, güçlerimizi sendikamız TGS’de birleştirelim.”