Tarih: 01.02.2024 20:20

Dijital sanatlar akademisi için başvurular başladı

Facebook Twitter Linked-in

İSF Dijital Sanatlar Akademisi; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle 2023 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği yürütücülüğünde, Rafadan Tayfa ve Yade Yade gibi pek çok prestijli animasyon projesine imza atan İSF Stüdyoları ortaklığında ve Animasyon Film Yapımcıları Derneği (ANFİYAP) iştirakleriyle kuruldu.

Mart ayında başlaması planlanan ilk eğitim döneminin süresi, her iki alan için de 6 ay olarak belirlendi. Dönem boyunca animasyon alanında 30, 3B modelleme alanında 30 olmak üzere toplamda 60 katılımcı, 384 saat yüz yüze uygulamalı eğitim alacaklar. Yüz yüze eğitimler, proje ortağı İSF Stüdyoları’nın Ankara Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde verilecek. Eğitim süresince final projesi, ödev ve kritik süreçleri ile katılımcının yalnızca stüdyoda geçen zamanda değil, 6 ay boyunca her an öğrenim sürecine dahil edilmesi sağlanacak.

Bakan Kacır, Rafadan Tayfa’nın hem televizyon içerikleriyle hem sinema içerikleriyle büyük bir ilgi ve etki uyandırmaya devam ettiğini belirterek, “İSF, Türk çocuklarının sevgilisi olan, aynı zamanda bizim Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda yol arkadaşımız Rafadan Tayfa’yı geliştiren ekibin bulunduğu yer. Rafadan Tayfa’nın son filmi Hayrimatör halihazırda sinemalarda sunulmaya devam ediyor. Bugün itibarıyla 2 milyon izleyiciyi geçti, bu tabi çok büyük bir başarı. Ümit ediyorum ki önümüzdeki haftalarda da bu başarı devam edecek. Yerli içeriklerimizin toplumumuz ve çocuklarımız tarafından sahiplenilmesinden, dikkatle takip edilmesinden ve beğeniyle izlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu anlayışla, Türkiye'nin yaratıcı ve dijital endüstrilerini desteklemeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin teknoparklarında bulunan 10 binden fazla firmanın 201’inin yaratıcı endüstriler alanında teknoloji geliştiren, araştırma, geliştirme, inovasyon yapan firmalar olduğunu belirten Kacır “Tasarım merkezleri uygulamasıyla da bu sektörü destekliyoruz ve 21 merkezde Türk özel sektörü dijital, kreatif içerikler geliştiriyor. Bu içerikler, Türkiye'nin hem kendi toplumsal talebine yerli içeriklerle yanıt vermesini sağlıyor hem de aslında yıldan yıla büyüyen bir ihracat potansiyelini de ortaya çıkarıyor. Bu sektörün önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin hizmet ihracatına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Biz bu başarıyı oyun endüstrisinde elde ettik. Türkiye, halihazırda milyar dolar değerin üzerinde oyun şirketlerine sahip.” ifadelerini kullandı.

Proje çağrısı açıldı

Geçtiğimiz aylarda, bir Türk oyun şirketinin geliştirdiği Royale Match oyununun dünyada en fazla gelir elde eden oyun olmayı başardığını anlatan Kacır, “İnanıyorum ki bu başarı önümüzdeki dönemde geliştirilen muhteşem içeriklerle, Türk toplumunun beğenisini kazanan animasyon sektörümüzün de elde edeceği bir başarı olacak. Biz de bu sektörü geliştireceğiz ama bu sektörün gelişiminde elbette en önemli unsur aslında tüm entelektüel kapasite gerektiren, tüm inovasyon gerektiren alanlarda olduğu gibi beşeri sermaye. Ankara Kalkınma Ajansımızın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz Dijital Sanatlar Akademisi Projesinin çağrısını başlatıyoruz.” diye konuştu.

180 kişiye eğitim verilecek

Dijital Sanatlar Akademisi vasıtasıyla animasyon ve modelleme eğitiminin, 180 kişiye sunulacağını belirten Kacır, “Bunun yanında kişisel gelişimleri, takım çalışması, deneyimi kazanmalarına dönük eğitimler yine tasarım düşüncesi eğitimleri ve bütün bunlar yaparak öğrenme esaslı içeriklerle eğitim alacak arkadaşlarımıza sunuluyor olacak. Böylelikle 180 arkadaşımızın aslında muazzam bir birikim ve tecrübeyle yetişmesi hedefleniyor. Sadece animasyon ve modelleme kısmı 384 saatlik bir içerikten oluşuyor ve bugün kapsamlı bir şekilde arkadaşlarımız paylaştılar.” ifadelerini kullandı. 

Sektörün insan kaynağına katkı

Kacır, sektörün insan kaynağına büyük ölçüde katkı sunabilecek bir eğitim içeriğinin olduğunu anlatarak, “Gerçekten tüm yönleriyle hazırlanmış ve sektörün insan kaynağına büyük ölçüde katkı sunabilecek bir eğitim içeriğiyle hep beraber çalışıyor olacağız. Bu 6 ay sürecek bir eğitim olacak. 6 ay boyunca hem burada alacakları eğitimler hem kişisel çalışmaları aslında sektöre katkı verecek seviyeye gelmelerini sağlayacak arkadaşlarımızın. Eğitim sürecinde ümit ediyorum ki Türkiye'nin kreatif endüstrilerine gelecek yıllarda öncülük edecek yetenekleri keşfetmemize de imkan bulalım.” dedi.

Hibya Haber Ajansı


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —