Yurtdışı tarafta geçen hafta ABD'de sakin haftada Nvidia'nın son çeyrek finansalları piyasaların odağındaydı.
USD/TRY: Yurtdışı tarafta geçen hafta ABD'de sakin haftada Nvidia'nın son çeyrek finansalları piyasaların odağındaydı. Olumlu sonuçlar risk iştahını desteklerken, cuma günü ABD borsaları günü yatay kapattı. Bu haftaya başlarken ise ABD vadelileri hafif ekside seyrediyor. Bu hafta ABD'de Fed'in yakından izlediği PCE enflasyonu izlenecek. Perşembe günü açıklanacak veride enflasyonun ardından beklentiler yüksek. Yurtiçinde ise 300 baz puanın altında kalmaya devam ülke risk primimiz olumlu havayı destekliyor. Veri akışında şubat ayı ekonomik güven endeksi ve PMI verisi ekonomik ajanda da öne çıkıyor. Bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Mart-Mayıs dönemine ilişkin 3 Aylık İç Borçlanma Stratejisi Raporu da önemli. Parite tarafında ise geçtiğimiz hafta 31 seviyesini geçen Dolar/TL'de yeni hafta hafif yükselişle başladı. Yukarı yönlü eğilim günün geri kalanında da görülebilir.
EUR/USD: ABD'de bazı Fed üyelerinin, faiz indirimlerinin başlama zamanına yönelik temkinli açıklamaları risk iştahının dalgalı seyretmesine neden oldu. Beklentilerin üzerinde gelen ocak ayı enflasyon verilerinin ardından, Fed'in de yakından takip ettiği ocak ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) deflatör verileri perşembe günü açıklanacak. Verinin yüksek gelmesi beklenirken, faiz artırımında aceleye gerek olmadığı görüşünü destekleyebilir. Euro Bölgesi'nde ise ECB'nin para politikasına yön verecek olan enflasyon verilerinden, perşembe günü Almanya'da ve cuma günü ise Euro Bölgesi'nde şubat ayı öncü TÜFE verileri takip edilecek. Şu aşamada paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,0855 direnç seviyesine kadar yükseliş sürebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0795 seviyesi destek konumunda.
XAU/USD: Geçtiğimiz hafta son işlem gününde 2.016-2.041 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde 2.037 seviyesinde tamamladı. Geçen hafta açıklanan ABD PMI verileri sonrası dolar endeksindeki yukarı yönlü ivme ve ABD tahvil faizlerindeki yükseliş değerli maden üzerindeki baskıyı artırmıştı. Bu hafta ABD GSYH büyümesi ve Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verileri takip edilecek. Yukarı yönlü hareketin devamında 2.055 seviyesi direnç konumunda öne çıkarken, olası yukarı yönlü hareketlerde 2.005 seviyesi destek seviyesi olarak değerlendirilebilir.
Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı