Tarih: 14.04.2015 17:13
Güvenç İlçelerden Yana Çok Dertli
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk birleşimini gerçekleştirdi. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonundaki birleşime Celalettin Güvenç başkanlık yaptı. Toplantının başında büyükşehir belediyesini ilgilendirmeyen konuların meclise gelmemesini isteyen Güvenç, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Meclis üyelerinden gelen yazılı soru önergelerine geçmeden önce konuşan Güvenç, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanının genişlediğini söyledi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Kayseri ve Ankara büyükşehir belediyelerini örnek veren Güvenç, bu belediyelerin temizlik, yol ve park işleriyle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu büyükşehir belediyeleri içerisinde hiçbirisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı işi yapmadığını kaydeden Güvenç, 'büyükşehir şunu yapsın, büyükşehir bunu yapsın' şeklindeki eleştirileri yersiz bulduğunu söyledi.
GÜVENÇ: İLÇEMDE ATIK SU TESİSİ YOK
İlçe belediyelerinin yaptığı çalışmaları yetersiz bulan Güvenç, "Teslim aldığım tabloda yer altı suyundan insanlar içme suyu içmektedir ve ayda ortalama 5 milyon lira içme suyu enerji bedeli ödemekteyim. Bunu da yeni yeni ödediğim parayı tahsil etmeye başlamış durumdayım. Diğer tüm belediyeler içme suyundan 10 ile 15 milyon lira ekstra gelir elde edip bunu yatırama çevirmekteler. Bunları şunun için anlatıyorum. Bu şehrin geleceğini planlamamız lazım. ŞUSKİ Genel Müdürü burada. Benim hiçbir ilçemde atık su arıtma tesisi yok. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum. Sağduyuya hitap ediyorum. Benim hiçbir ilçemde bir metre yağmur suyu drenaj kanalı yok. Yani 5 kilogram su yağdığında bir saat içerisinde benim tüm ilçelerim su altında kalmaktadır. Bu gemi böyle gelmiş, böyle giderse bu şehre yazık olur. Eğer büyükşehrin kasasında para olursa, tasarruf ederse ben ilçelerde adil bir adam olduğumu herkes bilir, bu halka hizmet edeceğim. Bu millete hizmet edeceğim. Birecik'e hizmet edeceğim, Halfeti'ye hizmet edeceğim. Sizlerden ricam bütün ilçe belediyelerimiz gelir gider hesaplarını yapsınlar. Personel giderlerini gözden geçirsinler. Benim yaptığım gibi, bir rasyonel yönetim şekli kursunlar. Dönüp dolaşıp 'büyükşehir şunu yapsın, büyükşehirden bunu istiyoruz' mantığı yok. Olmayanı verme gücüm yok. Almadan vermek de Allah'a mahsus bir şeydir. Bizlerin sanatı elindeki imkanları iyi kullanmaktan geçer. Bunun için herkes personel politikasını, gayrimenkullerinin ucuza gidip gitmediğini, kira gelirlerini, işleri rasyonel yaptırıp yaptırmadığını, biraz sonra burada faaliyet raporunu okuyacaklar" dedi.
'ADİL OLURSAK URFA'NIN GELECEĞİNİ KURTARABİLİRİZ'
İlçelerde yaşanan sıkıntı ve sorunların kendisine ulaştığını vurgulayan Güvenç, mevcut tablonun iyi olmadığını söyledi. Kredi kullanmasına rağmen mevcut belediye bütçesinin bazı şeyleri yapmaya yetmediğini belirten Güvenç, ilçe belediyelerinin tasarrufla ilgili işlerini bir daha gözden geçirmeye çağırdı. Güvenç, "Ben işçi de tasarruf etmiş biriyim. Araç kirasında tasarruf etmiş biriyim. Ben, gayrimenkullerimin kiralarını gözden geçiriyorum. Ben, her şeyi bu şehirde büyükşehrin yöneten bir belediye olmasını istiyorum ayrım yapmadan. Bu tarafa dönüyorum bir kardeşimin bir yakını çıkıyor, bu tarafa bakıyorum başkasının akrabası çıkıyor. Çıkabilir. Ama hepiniz aynı şekilde objektif olarak, adil olarak birbirimize destek olursak Şanlıurfa'nın geleceğini kurtarırız. Şu andaki tablo gerçekten iyi değil. Biz, bir yıl içerisinde ilçelerimizdeki içme suyu şebekelerini belli bir aşamaya getirdik. Bunların arıtmalarını yapmanız lazım. Köy yollarının yapılması lazım. Köylerin abone sistemlerinin kurulması lazım. Teslim aldığımızda dört ilçede abone sistemi yoktu. Ama döndürüp döndürüp 'büyükşehir şu, büyükşehir bu' derseniz emin olun bunun içinden çıkamayız. Birbirimizi üzeriz, ama halkımızın lehine, ilimizin lehine bir şey yapamayız. Ve örneği yok. Bunun dışında da uygulamalarımızda gerçekten haklı olduğunu düşünen varsa 'yargıya gidin' diyorum. Yargıya herkesin hukukçusu gitsin. 'Ben bunu söylüyorum, ben şunu söylüyorum' desin. Dertleşme adına söylüyorum. Suruç'un durumu iyi mi şimdi? Kanalizasyonlar insanların evinin içinden çıkıyor. Sabah 7 buçukta Suruçlu beni arıyor. Rögarlar eve taşıyor. Sabah 7 buçukta Birecikli arıyor, Siverekli arıyor, Viranşehirli arıyor. Yazık olur arkadaşlar. Benim bütün çabam, bütün gücüm, günde 15 saat büyükşehri yöneten hale getirelim, bütçesi artı veren hale getirelim. Biz, bir yılda 200-250 milyona yakın yatırım yaptık. 60 milyonu sizden aldığım yetkiyle kredi kullandım ben. Şu 60 milyonun her ay şuanda 2 milyon geri ödemesi var. 0,84 faizle aldım. Buna rağmen yetmemektedir" diye konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —