İstiklal Marşı’nın Kabulünün 104. Yılı Ceylanpınar’da Coşkuyla Kutlandı

.

GÜNCEL 13.03.2025 13:30:00 89 0
İstiklal Marşı’nın Kabulünün 104. Yılı Ceylanpınar’da Coşkuyla Kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri, Ceylanpınar’da Kaymakam Emrah Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeydan Kurt ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

3 kişi ve yazı görseli olabilir

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı

Etkinlik, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile ebediyete intikal eden tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıraları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerden Duygusal Gösteriler

7 kişi ve yazı görseli olabilir

Programda, Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanmış şiir dinletileri, oratoryo, piyes ve kısa film gösterimleri büyük beğeni topladı. Öğrencilerin vatan sevgisini ve bağımsızlık ruhunu yansıttığı performanslar, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuyan Öğrenciler Ödüllendirildi

3 kişi ve şunu diyen bir yazı 'UNAT CONON ADEA 1993 1993 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMINA Noş Geldiniz ੀ ቅዳና' görseli olabilir

Etkinlik sonunda, İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler marşı okuyarak programı sonlandırdı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu sözleri bir kez daha hatırlandı:
“O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Ceylanpınar Gazetesi olarak, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yılını kutluyoruz.