Kamu Binasında Erişim Sorunu

.

YEREL 17.09.2024 22:56:00 775 0
Kamu Binasında Erişim Sorunu

Ceylanpınar hükümet konağında yaşanan olay, kamu binalarının engelli vatandaşlar için daha erişilebilir olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Resmi işlemler için gelen bir engelli vatandaş, işlemlerini yaptırmak üzere İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. Ancak binada bulunan asansörün bozuk olması ve merdivenlerin engelli kullanımına uygun olmaması sebebiyle vatandaş, iki kişinin yardımıyla üst kata taşınmak zorunda kaldı.

Engelli vatandaşlar için kamu binalarında asansörlerin çalışır durumda olması ve rampaların bulunması yasal bir zorunlulukken, bu tür olaylar, erişim sorunlarının hala büyük bir problem olduğunu gösteriyor. Vatandaşlar, kamu binalarının bu konuda daha hassas olmasını ve engelli bireylerin haklarını gözeten düzenlemelerin titizlikle uygulanmasını talep ediyor.

Yetkililerin yaşanan bu olaya müdahale ederek asansör ve merdiven düzenlemelerini bir an önce yapması bekleniyor. Engelli vatandaşların günlük işlerini, başkalarına bağımlı olmadan yapabilmeleri, toplumsal bir sorumluluk olmanın yanı sıra insan hakkı olarak kabul ediliyor.