DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu kürsüsünde söz alarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Sözlerine, üniversite hastanesinin Kahramanmaraş'ta depremde çok büyük işlevler yaptığını belirterek başlayan Karatutlu, ”Dün yine üniversite hastanesindeydim. Gerçekten ayakta kalan en önemli binaydı fakat üniversite ve Sağlık Bakanlığı arasındaki iletişimsizlik nedeniyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin sağlık hizmetlerinde sıkıntılar var. Sağlık Bakanlığında personel var, bina yok; üniversitede bina var, maalesef, personel eksikliği var. Geçmiş yıllarda biliyorsunuz, üniversitelere mecburi hizmet veriliyordu, özellikle yan dallarda; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde deprem nedeniyle bu ayrım yapılmalı ve oraya da verilmeli diye düşünüyorum” dedi.
“Kahramanmaraş'ta hangi hastaneye yatırım yapabilecekleri konusundaki tartışma 6 ay sürdü”
Yörük Selim Devlet Hastanesindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine vurgu yapan İrfan Karatutlu, 2 özel hastane, 2 devlet hastanesinin Kahramanmaraş merkezli depremde yıkıldığını ifade edip Kahramanmaraş'ta bir yıldan beri hangi hastaneye yatırım yapabilecekleri konusunda ki tartışmanın 6 ay sürdüğünü aktardı.
“Bu yasada hukukçu ve mülki idareci kafası var”
33 yıldır farklı bölgelerde hekimlik yaptığını, bu hekimliği, hem idarecilik hem özel sektör, hem de devlet hastanesinde her türlü bölümlerde yaptığını belirten Karatutlu, ‘Size şunu söyleyebilirim ki bu 33 yılda ceza vererek hiçbir şekilde, hiçbir personele doğru düzgün iş yaptıramadık, bu anlayışla sağlık hizmetinin kalitesinin artırıldığını, hiçbir zaman görmedim. ‘Bu yasada hukukçu ve mülki idareci kafası var’ diye konuştu.
“Sağlık çalışanlarının bir vicdanı, bir ruhu, adaletinin kendine mahsus bir yapılanması var”
Sağlık hizmetlerindeki çalışanların işleyişi ile ilgili de konuşan Karatutlu, ‘Sağlık hizmetinin ruhunu anlamayan bir hekimin, bir sağlık personelinin nasıl çalıştığını bilmeyen, benim hayatım için söylüyorum, sadece: "Nasıl kravat taktın, nasıl mesaiye şu kadar geç geldin?" deyip tutanak tutan bir anlayış; bu anlayışın da getirdiği 4 maddede şöyle: "Şu kadar ceza vereceğim, bu kadar ceza vereceğim, şu kadar paranızı keseceğim, bu kadar paranızı keseceğim." Otuz üç yıldır ben bunu hiçbir zaman ne idareci olarak personele yaptırabildim ama iyi niyetle, anlayışla, biz bu problemlerin her zaman önüne geçtik” dedi.
Hibya Haber Ajansı