Tarih: 12.05.2025 11:13

PKK Kendini Fesh Etti

Facebook Twitter Linked-in

“PKK tarihi misyonunu tamamladı. PKK 12. Kongresi, PKK’nin örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı.”

Geçen hafta kongresini topladığını duyuran PKK, bugün yaptığı açıklamada kendini feshettiğini ve silahları bıraktığını duyurdu.

PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği 12. Kongresi'nin ardından bugün yayımladığı sonuç bildirisinde, örgütsel yapının feshedilmesi ve silahlı faaliyetlere son verilmesi yönünde karar alındığını duyurdu. Açıklamada, PKK ismiyle sürdürülen faaliyetlerin de bu karar doğrultusunda sonlandırıldığı belirtildi.

Kongreye 232 delegenin katıldığı ifade edilen bildiride, "PKK 12. Kongresi, pratik sürecin Apo tarafından yönetilmesi ve yürütülmesi çerçevesinde, PKK'nin örgütsel varlığına son verme ve silahlı mücadele yöntemini bırakma kararı alarak, bu isim altında sürdürülen çalışmaları durdurmuştur" denildi.

Fesih gerekçelerine değinilen açıklamada ayrıca "1000 yıllık tarihi Kürt-Türk ilişki diyalektiği Kürt sorununun ancak Ortak Vatan ve Eşit Yurttaşlık temelinde çözülmesinin kazandıracağını göstermiştir. 3. Dünya Savaşı kapsamında Ortadoğu'da yaşanan güncel gelişmeler de Kürt-Türk ilişkilerini yeniden düzenlemeyi kaçınılmaz kılmaktadır" ifadeleri kullanıldı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —