Şanlıurfa Valisi: Göç kara bir lekedir

ŞANLIURFA Valisi Güngör Azim Tuna, 18 Aralık Uluslar arası Göçmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ?Zülüm ve ölümlerin bir sonucu olan göçler, insan tarihinin kara lekeleridir. Terör ve ihanet şebekelerinin topu üstümüze gelse de biz asla endişe etmi

GÜNCEL 19.12.2016 10:00:38 1470 0
Şanlıurfa Valisi: Göç kara bir lekedir

Suriye’deki iç savaştan dolayı en fazla sığınmacıyı barındıran illerin başında yer alan Şanlıurfa’da 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Valilik binasında düzenlenen etkinliğe; Vali Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Suriyeliler ile dernek temsilcileri katıldı. Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ve terör olayları karşısında asla endişe etmediklerini ifade eden Vali Tuna, Şanlıurfa’da 500 bine yakın Suriyeliye ev sahibi yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim inancımızın gönül medeniyetimizin sırrı buradadır. Bu topraklarda inançlarına bakmadan birçok insanın sığınağı ve barındığı bir yer olmuştur. Dünyanın dört bir tarafından göçmenler, bu topraklara gelip sığınıyorlar. Şanlıurfa’da huzurlu bir hayat ve kendilerine güvenli bir liman buluyorlar. Burası Halil İbrahim bereketiyle bu gün yüz binlerce muhacir kardeşine kucak açan bir şehirdir. 110 bini kamplarda yaklaşık 500 bin Suriyeli kardeşlerimizle gönlümüz daha da genişlemiştir. 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ve dünyadaki mazlum haklar için bir ümit ve ilham kaynağı olan yeni Türkiye kalbi Allah’a kapısı 72 millete açık bir evladın torunları olarak insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarını devralmıştır. Yönetim dünyasına sadakat gösteren ve dünyayı gurbet bilen devlet büyüklerimizin vizyonun da bu bakımdan dünyevi menfaatler, çıkarlar, hesaplar değil, kardeşlik bağları ön plana çıkmaktadır."

Türkiye’nin önemli göç güzergahları arasında yer aldığını belirten Vali Tuna, göç yaşantısının bir zulmü olduğunu vurgulayarak “Zülüm ve ölümlerin bir sonucu olan göçler, insan tarihinin kara lekeleridir. Terör ve ihanet şebekelerinin topu üstümüze gelse de biz asla endişe etmiyoruz. Bizim korkma diye başlayan bir İstiklal Marşımız var, ülkemizin istikbal bizimdir diyen bir Cumhurbaşkanımız var" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, Suriyeli öğrencilerin hazırladığı gösterilerle son buldu.