Şanlıurfa eski Belediye Başakanı Feridun YAZAR 8'inci yıldönümünde sevenleri ve yol arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

.

YAŞAM 12.06.2024 17:07:00 296 0
Şanlıurfa eski Belediye Başakanı Feridun YAZAR 8

siyasetçi Feridun Yazar, ölümünün 8'inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Halkın Emek Partisi (HEP) kurucu üyesi ve bir dönem genel başkanlığını yapan Kürt siyasetçi Feridun Yazar, ölümünün 8'inci yıldönümünde sevenleri ve yol arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Ceylanpınar Belediye eşbaşkanı Rahşan Yazar’ında babası olan Feridun Yazar, Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Küçük Ördek Mahalle Mezarlığı’nda yapılan anmaya, ailesinin yanı sıra Bozova Belediye eşbaşkanları İsmail Yıldız ile Aygül Kapıkayalı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, Yazar'ın mücadelesine değinerek "Bize büyük bir direniş mirası bıraktı. Saygı ile anıyoruz. Bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Bize devrettiği bayrağı zafere kadar taşıyacağız" dedi.

Merhum Feridun Yazar’ın kızı, Ceylanpınar Belediye eşbaşkanı Rahşan Yazar’da sosyal medya hesabı üzerinden duygu yüklü bir paylaşım yaptı,

Yazar; “ Bugün babamın gidişinin üstünden 8 yıl geçti.

Hayat böyle işte, dünya kimseye kalmıyor.

Ölümsüzlük peşinde koşan insan evladı, asıl ölümsüzlüğün ne olduğunun çok da farkında değil.

Babam ve yol arkadaşları gibi, hayata, insana dokunabilmektir asıl ölümsüzlük.

Hele hele sistemin bilinçli olarak örgütlü bir kötülük pompaladığı şu zamanda.

İnsanı insan yapan değerlerin, erdemlerin kirletilip, yok edilmeye çalışıldığı şu zamanda, insanın ne demek olduğunu bize öğreten, gösteren artık aramızda olmayan herkesin yeri huzurla dolu olsun.

Ve sen de yerinde huzurlu ol Feridun Yazar…Yerin güzel olsun, benim en önemli hayat öğretmenim babam…”ifadelerini kullandı.

Anma mezara bırakılan çiçekler ile son buldu. Grup ardından Yazar'ın mahallede bulunan aile evini ziyaret etti.

Tüm ifadeler:

1313