Şehir içi Toplu Taşıma İhalesi Hala sonuçlanmadı: Vatandaşlar Mağdur

.

YEREL 27.09.2024 00:32:00 114 0
Şehir içi Toplu Taşıma İhalesi Hala sonuçlanmadı: Vatandaşlar Mağdur

31 Temmuzda sona eren ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım daire Başkanlığı bünyesinde olan şehir içi toplu taşıma ihalesi henüz sonuçlanmadı.

İhale süresinin bitmesinin ardından Ceylanpınar Belediyesi 2 araçla hafta içi 07.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet vermeye başladı ancak vatandaşlar mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Okulların açılmasının ardından daha çok ihtiyaç duyulan şehir içi toplu taşıma ihale süreci ile ilgili ne Büyükşehir ne de ilçe belediyesinden şu ana kadar herhangi bir açıklama yok.

Önceki dönemde 6 araçla yapılmasına rağmen tam kapasite çalışmayan, hafta sonu 2 araçla ve akşam 18.00’den itibaren tek araçla yapılan toplu taşıma araçlarının güzergahları da yetersiz idi.

Eski ihaleninin bitmesinin üzerinden yaklaşık 3 ay, okulların açılmasının üzerinden de yaklaşık 1 ay geçti fakat yeni ihale ile ilgili net bir bilgi yok.

Bu nedenle başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar şehir içi toplu taşıma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Yeni yapılması beklenen ihalenin daha çok araç ve yeni güzergahlarla hizmet vermesi bekleniyor zira Ceylanpınar belediyesini kazananan DEM’li belediye,seçim öncesi vaat listesinden bu konuya ayrıntılı yer vermişti.

O vaatlerde, araç sayısının artırılması, şehir merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelere de yeni güzergahlar belirleneceği dile getirilmişti.

Kızıltepe belediyesinin şehir içi araçları,ilçe sınırı olan Çatalca’ya (Mehenna) kadar sefer düzenliyor.

Aynı şekilde Ceylanpınar Belediyeside Kızıltepe yol güzergahında olan tüm kırsal mahallelere sefer düzenlemesi bekleniyor.

Kırsal mahalleler dışında ilçe merkezinde de aynı şekilde, Cumhuriyet Ortaokulundan başlayıp kuzeye doğru Akrepli yoluna kadar olan 15 Temmuz mahallesi Sultan Abdülhamit Han Caddesi, Mezarlık Caddesi, Gazi Caddesi gibi merkezi yerlere de sefer konulması gerekiyor.

Ceylanpınar halkı “Söz konusu ihale sürecinin bir an önce tamamlanması için ilçe belediyesinin süreci hızlandırmak için Büyükşehir ile istişare edip sonlandırmasını temenni ediyor.”