Birleşmiş Milletler’in USDT’nin yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığı iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan Tether, iddialara karşı çıkarken, mali suçlarla mücadele konusunda şeffaf bir şekilde çalışmaya devam ediyor.
Tether, BM raporuna ilişkin yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler'in yasadışı faaliyetlerde kullanıldığını belirtmesinin ve Tether’in gelişmekte olan ekonomilere yardım etme konusundaki rolünün göz ardı etmesinin doğru olmadığının altını çiziyor. Öte yandan Tether Token’larının DOJ, FIB ve USSS ile iş birliği yaparak izlenmesi, geleneksel bankacılık sistemlerinden farklılaşarak şirketin suç amaçlı kullanımı önleme çabasını yansıtıyor. Halka açık blok zincirleri kullanan Tether token’ları, her işlemin titizlikle takip edilmesini mümkün hâle getirerek yasa dışı faaliyetlere karşı korunaklı hâle getiriyor.
Son aylarda 300 milyon dolardan fazla token’ın dondurulması, şirketin kripto paraların suç amaçlı kullanımına karşı mücadeledeki kararlılığını ortaya koyuyor. Tether tarafından geliştirilen güvenlik önlemleri ve ikincil piyasaları izlemeye yönelik Chainalysis aracı şirketin güvenlik konusundaki taahhüdünü vurguluyor.
BM’nin analizinin izlenebilirliklerini ve kolluk kuvvetleriyle iş birliği konusundaki çalışmalarını göz ardı ettiğini vurgulayan Tether, BM’nin risklere odaklanmak yerine merkezi stablecoin’lerin finansal suçlarla mücadele çabalarını nasıl geliştirebileceğini tartışması gerektiğini düşünüyor. BM ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu da belirten şirket, ayrıca mali suçlarla mücadelede sektörle birlikte çalışma çağrısında da bulundu.
BM’nin blockchain teknolojisi ve mali suçlarla mücadele konusundaki geniş anlayışından yararlanabileceğine inanan Tether, proaktif bir öğrenme yaklaşımını teşvik ederek sağlıklı ve doğru bilginin olduğu bir ortam oluşturulmasını destekliyor. Adalet Bakanlığı ve USSS gibi ulusal emniyet teşkilatlarıyla iş birliği yapma davetini yineleyen şirket, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği sürdürme kararlılığını vurgulamaya devam ediyor.
Hibya Haber Ajansı