Urfa Sınırındaki Tehlike Büyüyor!

Şanlıurfa`nın Akçakale İlçesi`nin karşısında bulunan Tel Abyad`a daha önce büyük bir bayrak açan IŞİD tehlikesi giderek büyüyor.

GÜNCEL 11.06.2014 16:13:15 1742 0
Urfa Sınırındaki Tehlike Büyüyor!
Irak-Şam İslam Devleti örgütünün Suriye ve Irak'ta kazandığı mevziler, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri için giderek daha büyük bir tehdit haline geliyor.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye ve Irak’ta kazandığı mevziler, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri için giderek daha büyük bir tehdit haline geliyor. Her iki ülkenin kuzeyinde pek çok köy ve kasabayı ele geçiren, Türkiye-Suriye sınırındaki Tel Abyad’a, Şanlıurfa’dan bile görünen dev bir bayrak asan IŞİD örgütü Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’u da ele geçirdi.

IŞİD, Musul’u ele geçirdikten sonra, kentten en az 500 bin kişinin kaçtığı belirtilirken, örgüt şimdi de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Selahattin kentine bağlı Tuzhurmatu'ya doğru ilerliyor. Kerkük'ün güneyindeki ilçe ve köylere de saldıran IŞİD örgütüne yakın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir harita, tehdidin Türkiye için denizli escortği boyutu da gösteriyor. Irak ve Suriye’de IŞİD kontrolünde olan bölgeler neredeyse Türkiye’ye komşu bir ülkeye dönüşmüş durumda.