Urfalı Yazar Okurlarıyla Buluştu

Bozkırın, nehirlerin, kuşların şiirlerini yazan ve bugüne kadar 14 kitabı farklı dillere çevrilen Şanlıurfalı yazar Nihat Özdal, TÜYAP Kitap Fuarında okurlarıyla buluştu. Okurlarının yoğun ilgi gösterdiği TÜYAP Fuarında okurlarıyla sohbet eden ve okurları

KÜLTÜR - SANAT 18.11.2014 09:10:17 2192 0
Urfalı Yazar Okurlarıyla Buluştu
Bu yıl da 33’üncüsü düzenlenen İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurları ile buluşan 30 yaşındaki genç yazar Nihat Özdal,  Hayal Yayınları ve AVA Yayınları stantlarında son kitapları, ‘Kanat İzleri’ ve ‘Şopen Baskan’ı adlı kitaplarını imzaladı.  Çeşitli dillere çevrilmiş 14 kitabı bulunan Şanlıurfalı Yazar Nihat Özdal’ın “Google’den Önce” adlı dosyası Mehmet Fuat Genç Şiir Ödüllerinde “Övgüye Değer” bulunmuştu. Kitapları Kürtçe, Arapça, Süryanice, İngilizce, Rusça, Sırpça, Makedonca, Tatarca, Hırvatça, Bulgarca, Boşnakça, Ukraince dillerine çevrilen Özdal’ın sanat, spor ve edebiyat dünyasındaki çalışmaları halen devam devam ediyor. 2002’den yılından buyana çeşitli dergilerde şiirleri, Türkiye’de Poetikhars ve yurt dışında farklı mecralarda görsel şiir ve işleri yayınlanan Nihat Özdal, aynı zamanda Halfeti’nin doğasına kendini adamış ve Doğa Derneği'nin gönüllü bir üyesi.

URFALI YAZAR NİHAT ÖZDAL KİMDİR?

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde doğan ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olan Nihat Özdal, çeşitli şehirlerde öğretmenlik ve yaygın eğitim faaliyetlerinde idarecilik yaptığı gibi eğitim, kültür-sanat, spor ve sosyal başlıklarda proje yazım ve koordinatörlük işleri yürüttü. İlk şiirlerini “Güneşi Bekle” ve “Uzak” isimli kitaplarda topladı. Çukurova Uluslar Arası Edebiyat Günleri ve Gaziantep Kitap Fuarlarında “Gece Gündüz” ve “Uf” başlıklı görsel şiir ve “Zaman Makinesi” başlıklı enstalasyon sergileri oldu. “Gece ve Kuşlar”la Yasak Meyve’nin “Gürültülü Kağıtları”nda yer aldı. Sanat Yönetimi üzerine yüksek lisansı devam ediyor. Bibliyofil; çalışmalarını bozkırda kurduğu özel kütüphanesinde sürdürüyor. Proje yazım ve yönetim işleri devam etmekte. Halfeti Kent Konseyi Başkanı. Müze küratörlüğü yapıyor. Gaziantep Savaş ve Radyo Müzeleri, projeleri devam eden Hatay İpek ve Bitlis Saroyan ve Kent Müzeleri’nin küratörü. Ölü gömme gelenekleri üzerine önemli bir koleksiyona sahip, bu koleksiyonu kendi adını taşıyacak bir müzede yakın zamanda sergileyecek. Kırsal kalkınma üzerine çeşitli eğitimler aldı, kalkınma üzerine kafa yoruyor, makaleler yazıyor. Halfeti’nin Tarihi Kentler Birliği ve  ‘Yavaş Şehir’ (cittaslow) üyelik süreçlerinde aktif rol aldı. ‘Yavaş Şehir’ ilçe koordinatörü. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Türkiye Kürek Federasyonu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi. Bölgenin ilk ve tek sörf okulu olan Nihat Özdal Surf Academy’nin kurucusu ve eğitmeni. Bölgenin ilk ve tek su sporları kulübü olan Halfeti Doğa ve Su Sporları Kulübü ve 1984’te kurulan Halfeti Spor Kulübü’nün başkanı. Türkiye’nin ilk ‘Kuş Pencereleri’ kitabını hazırlıyor. Kütahya Su Mimarisi, Barak Mimarisi, Kerpiç Evler kitaplarının yazarı.