Vali Şıldak, Bayram Tatili İçin Yolculuk Yapacaklara Seslendi

.

YEREL 14.06.2024 13:18:00 303 0
Vali Şıldak, Bayram Tatili İçin Yolculuk Yapacaklara Seslendi

Vali Hasan Şıldak, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacak vatandaşlara seslenerek trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu

Kurban Bayramı öncesinde Şanlıurfa il genelinde vatandaşların bayramı en iyi şekilde yaşayabilmeleri için alınan tedbirler uygulanmaya devam ederken, Vali Hasan Şıldak,Bayram tatilinde yolculuğa çıkacak sürücülere seslendi.

Emniyet kemeri, hız limiti, dikkatli araç kullanımı gibi hususlara değinen Vali Şıldak, insan can güvenliğinin her zaman ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, üzücü olaylarla karşılaşmak istemediklerini ifade etti.

Vali Şıldak değerlendirmesinde "İlimizde pek çok trafik kazasında çok sayıda insanımızı kaybediyoruz, çok sayıda insanımız yaralanıyor ve maddi hasarlar oluşuyor. Trafik kuralları sağlıklı bir şekilde yolların sonunda sevdiklerimize ulaşmak için gerekli olan ve uyulması zorunlu olan kurallardır. Trafik kurallarının en başında emniyet kemeri gelmektedir.

Hız sınırını aşmadan, hatalı sollama yapmadan ve dikkatsizlik oluşturacak derecede bir yorgunluk aşamasına ulaşmadan, dinlenerek ve molalar vererek uzun yoculukları gerçekleştirmek, şehir içinde ise mutlaka kırmızı ışık kuralına uymak ve yine hız sınırına dikkat ederek takip mesafesine uygun bir şekilde izlemek gerekiyor. Bütün kurallar bizim iyiliğimiz ve sağlığımız içindir.

Bir başka kural da cep telefonuyla konuşulmaması. Maalesef benim bizzat Urfa'da gözlemlediğim bu trafik kuralı ihlali de pek çok kazanın sebepleri arasında yer alıyor.

Yine motosiklet türü araçların da trafikte yoğun olarak bulunduğu Şanlıurfa'da bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Motosiklet gibi araçların kullanılmasında dikkat edilmesi gereken en başta gelen kurallardan biri de kask kullanılmasıdır. Ve yine motosikletlere fazla sayıda yolcu bulunması da son derece tehlikeli bir konudur.

Bir başka dikkat çekmek istediğim konu; yayaların kurallara uygun hareket etmesi ve sürücülerin de yayaların can güvenliğini ihlal etmemesidir. Yaya geçitlerinde başta olmak üzere yayaların yola adım attığında trafiğin yavaşlaması ve onlara yol verilmesi bir medeni davranıştır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı'nın her türlü kazadan uzak, trafik kazalarının yaşanmadığı, insanlarımızı kaybetmediğimiz, sevincin mutluluğun acıya dönüşmediği bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bütün ekiplerimiz Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerimiz 700'ün üzerinde personelimizle Bayram öncesinden başlamak suretiyle yollarda denetim ve kontrol için sizin sağlığınız ve güvenliğiniz için görev başında olacak. Lütfen onlara yardımcı olalım. Lütfen kendi sağlığımızı ve sevdiklerimizi düşünerek tfafik kurallarına uyarak seyahatte bulunalım" ifadelerini kullandı.