Tarih: 30.06.2021 10:34

VİRANŞEHİR’DE HAFTA SONU YAPILAN TYT SINAVIYLA İLGİLİ BEYİN YAKAN İDDİA

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Viranşehir’de, Halime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 26 Haziran’daki TYT sınavında bir öğrenci sınav esnasında dışarı çıktıktan 10 dakika sonra tekrar gelip sınava kaldığı yerden devam ettiği iddia edildi.

ÖSYM’nin “Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır” kuralı olmasına rağmen böyle bir şeyin Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşandığı iddiasını CHP Milletvekili Mahmut Tanal gündeme getirdi.

Sınavda birtakım anormallikler yaşandığının kendisine ulaştığını dile getiren Şanlıurfalı Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından şunları yazdı. “Bugün bana bir ihbar geldi. Şanlıurfa Viranşehir’de, Halime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 26 Haziran’daki TYT sınavında birtakım anormallikler yaşanmış. İddia odur ki: Kat 11 Nolu Salon’da kitapçık dağıtıldıktan yaklaşık 30 dakika sonra yaka kartlı şahıs, içeri girerek bir öğrenciyi dışarı çıkarmış. Söz konusu öğrenci, yaklaşık 10 dakika sonra salona geri dönmüş. Sırasına oturup soruları çözmeye devam etmiş. Sınav salonları kamerayla izleniyor. Buradan ÖSYM’ye çağrıda bulunuyorum. Soruşturma başlatılsın. Kamera kayıtları incelensin, görevlilerin ifadesi alınsın, velilerin, öğrencilerin bilgisine başvurulsun. ÖSYM’nin “Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır” uyarısı, kuralı apaçık ortada. Gereken yapılsın. Konunun takipçisi olacağız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —