Yerel Seçimlerde Ceylanpınar Analizi

Şanlıurfa?nın en uzak ilçesi Ceylanpınar çok göç almış olmasına ve devletin en büyük çiftliği olan TİGEM?in bulunmasına rağmen ekonomik anlamda çok gelişmemiş bir ilçe.

YEREL 27.08.2013 10:35:46 2324 0
Yerel Seçimlerde Ceylanpınar Analizi
Bazen sağ görüşlü bazen de sol görüşlü partilerin yönettiği Ceylanpınar, 2 dönemdir Belediye Başkanı olan İsmail Arslan taraflı ve tarafsız halkın beğenisini almış biri. Bölgenin bu sefer ilk defa temsil eden 2 milletvekilinin olmasını şans olarak görüyorlar. Hem kısa hem uzun vadede hizmetlerden yararlanacakları kanaatindeler.
Yalnız Suriye’de yaşanan savaş, Ceylanpınar’ı derinden etkilemiş. Ceylanpınarlılar’ın asabı bozulmuş. Bu işin bir an önce bitmesini isterken, karşı tarafı endişeli gözlerle izliyorlar. İlçede sesli azınlığın sesi çok çıkıyor.
Ama BDP’nin işi geçen seçimlere göre kolay değil. Bölgedeki siyasi aktörler bu sefer Ak Parti iyi bir adayı gösterirse kazanabilir kanaatinde.
2009 Yerel seçimleerde DTP 8242 oy, DP 6557, Ak Parti ise 2200 oy aldı.
2011 seçimlerinde Ak Parti 15842, BDP destekli İbrahim Ayhan 8826, MHP 765, CHP 651 oy aldı.
35 köy 14 mezradan oluşan Ceylanpınar’da adaylıkta adı geçen Menderes Atilla, Abdurrezzak Aksak, İhsan Değirmenci, Abdusselam Çaça, Ali Arpak ve Abdulgani Alkış.
Bu isimler arasında öne çıkan BDP’li Belediye Başkanı İsmail Arslan, herkesin beğenisini almış bir isim. BDP bu seçimlerde sürpriz bir şekilde adayını değiştirirse, Ak Parti de ilçede hatırı sayılır bir ismi gösterirse dengeler değişebilir.
Şanlıurfa.com