Ceylanpınar Çadır Kentte Uçurtma Şenliği

AFAD, Ceylanpınar Telhamut Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli yetim, öksüz ve kimsesiz 70 çocukla birlikte Babalar Günü dolayısıyla uçurtma şenliği düzenledi.

YEREL 16.06.2014 16:39:35 3042 0
Ceylanpınar Çadır Kentte Uçurtma Şenliği
Ceylanpınar Telhamut Çadır Kentte gerçekleşen uçurtma şenliğine katılan Suriyeli savaş mağduru çocuklar uçurtmalar ile hem piknik yaptılar hem de uçurtmalarını gökyüzünde uçurarak unutulmaz bir gün yaşadılar.

Uçurtma şenliğine Çadır Kent Kamp Müdürü Abdulkadir Genç ile 70 Suriyeli çocuk katıldı. Abdulkadir Genç, uçurtmaları çocuklara elleri ile tek tek dağıtarak daha sonra şenliğe katılanlarla beraber uçurtma uçurdu. Alanda oldukça neşeli ve güzel bir gün geçiren Suriyeli çocuklar uçurtma şenliği organizasyonunu yapan AFAD yetkililerine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

“AMACIMIZ SAVAŞIN ACISINI UNUTTURMAK”

Telhamut Çadır Kentte gerçekleştirilen uçurtma şenliği ile ilgili açıklama yapan Kamp Müdürü Abdulkadir Genç “Amacımız savaş mağduru çocukların savaş acılarını unutturmak, en kıymetli varlıklar olan çocukları uçurtma ile mutlu hale getirmektir. Güzel bir şekilde yoğun katılım ile dostluk havasında geçen uçurtma şenliğimiz iyi bir organizasyonla yapıldı. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verildikten sonra uçurtma şenliği sona erdi.




ceylanpınar çadır kent uçurtma şenliği paylaşan: ceylanpinargazetesi