Ceylanpınar Esnafı?ndan Kobani`ye ?Medikal? Yardımı

Suriye`nin Kobani kentinde YPG Güçleri ile IŞİD çeteleri arasında çatışmalar sürerken, Ceylanpınar?da özel bir medikal firması, Suriye`deki Kürtler için tıbbi malzeme yardımında bulundu.

YEREL 26.09.2014 15:12:53 3593 0
Ceylanpınar Esnafı?ndan Kobani`ye ?Medikal? Yardımı
Ceylanpınar Medikal işletmecisi Hikmet Atça,  günlerdir IŞİD terör örgütünün saldırılarına direnen Kobani halkına destek için Şanlıurfa Eczacılar Odası Birliği’nin düzenlediği yardım kampanyasına tüm Ceylanpınar halkının destek vermesini istedi.

IŞİD çetelerinin saldırılarını arttırdığı bir dönemde Rojava halkına da destek verdiklerini belirten Hikmet Atça, yapılan yardımlar ile  IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği katliamlara karşı seslerini duyurmak ve Kobani halkı ile dayanışma içinde olmak olarak açıkladı.

Kobani halkının desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Atça " Kobani halkının acil olarak sağlık ürünlerine, ilaç ve her türlü yaşam malzemesine ihtiyaçları vardır. Çocukların özellikle mama, çocuk bezi gibi ihtiyaçları vardır. Başta fedakar halkımız olmak üzere, savaşa, insan zulmüne, insan katliamına karşı başkaldıran herkesin bu yardım ve dayanışmaya destek vermesini istiyorum. Halkımızın da bu kampanyaya destek vereceğine yürekten inanıyorum "dedi.




ceylanpınar esnafından kobaniye yardım paylaşan: ceylanpinargazetesi