Ceylanpınar?da Newroz Coşkuyla Kutlandı

Ceylanpınar?da Newroz kutlamaları Yeni Mahalle`de bulunan kapalı semt pazarında yapıldı.

YEREL 20.03.2015 16:24:16 3956 0
Ceylanpınar?da Newroz Coşkuyla Kutlandı
Kutlamalara Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP Urfa İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, DBP PM Üyesi Salih Sağış, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ve binlerce yurttaş katıldı. Kutlamaların olduğu kapalı semt pazarına sabah saatlerinde binlerce yurttaş yöresel renkleri ile akın etti. Alanda, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Mazlum Doğan posterleri, YPG, YPJ ve PKK bayrakları ile birlikte "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü", "Güneşin sıcaklığı ile Newrozu selamlıyoruz", "An azadi an azadi" afişleri asıldı. Alanı dolduran binlerce yurttaş, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük sloganlarını ise bir an olsun durdurmadı.

Bir dakikalık saygı duruşu konuklarla birlikte Newroz ateşi yakılırken, sahneye ilk olarak Urfa MKM müzik grubu çıkarak halkın coşkusunu büyüttü. Daha sonra Tertip Komitesi Başkanı Şeref Atay, halkı selamlayarak yurttaşların Newroz'unu kutlarken, DBP PM Üyesi Salih Sağış, "Kürtler ölümü kabul etti, sürgünü kabul etti fakat hiçbir zaman köleliği kabul etmedi. Bugün direniş bayramımızdır" diye konuştu. Yurttaşların Newrozunu kutlayan HDP il Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl ise Rojava'ya yönelik komplolara dikkat çekerek, mücadele ile bu komploların boşa çıkarılacağını vurguladı.

Yapılan konuşmalar ardından sahne alan sanatçılar Şilan, Koma Serêkanîye ve Yusuf Roman'ın seslendirdiği şarkılarla Newroz kutlamaları sona erdi.