Ceylanpınar?daki 23 Nisan kutlamalarına Suriye çocuklar da katıldı

Ceylanpınar`da gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalara Suriyeli çocukların halk oyunu gösterisi damgasını vurdu.

YEREL 23.04.2014 11:35:09 3474 0
Ceylanpınar?daki 23 Nisan kutlamalarına Suriye çocuklar da katıldı
Ceylanpınar Hükümet Konağı önündeki program Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı’nın çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Dağlı "23 Nisan 1920, Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür. Ölmek üzere olan hasta bir adamın şahlanıp bütün dünyaya 'ben ölmedim', 'ölmeyeceğim' dediği gündür. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli gün aynı zamanda bütün dünya çocuklarının katıldığı çok büyük bir şenliktir. Bu bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkı sağlayan bir bayramdır" dedi.
 SURİYELİ ÇOCUKLAR DA KATILDI
Yaklaşık 4 yıldır ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ceylanpınar Telhamut Çadır Kente yerleşen Suriyeli çocuklar da 23 Nisan programına katıldılar. Suriyeli çocukların kendi ülkelerine ait halk oyunları izleyicilerden büyük alkış aldı.

Program çeşitli şiir ve öğrenci konuşmalarının ardından eğlenceli ve rengarenk gösterilerle sürdü. Çeşitli okulların sunduğu gösteriler protokol üyeleri ve davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Programa İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Belediye Başkan Vekili Abbas Deniz, İlçe Garnizon Komutanı Nevzat Ak, İlçe Emniyet Müdürü Türker Yırtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı, kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.


ceylanpınar 23 nisan paylaşan: ceylanpinargazetesi